Τι είπε ο Μητσοτάκης με την Κάμαλα Χάρις

Τι είπε ο Μητσοτάκης με την Κάμαλα Χάρις

Ενδεικτική η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου

Σύντομη συνάντηση με την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις είχε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Καπιτώλιο, μετά την ομιλία-φιάσκο του Πρωθυπουργού στη κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου.

Σύμφωνα με την αμερικανική ανακοίνωση, επιβεβαιώθηκε η «ισχυρή συμμαχία» μεταξύ Ελλάδας-ΗΠΑ και  η «κοινή δέσμευση στις δημοκρατικές αξίες, τους διεθνείς κανόνες και το κράτος δικαίου».

Κατά τον Λευκό Οίκο, συζήτησαν επίσης «θέματα ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη Μέση Ανατολή». Ούτε μισή γραμμή αναφορά…

Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου:

Η Αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις συναντήθηκε σήμερα με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη μετά την ομιλία του σε κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου.

Η Αντιπρόεδρος της έδωσε τα συγχαρητήριά της για τα 201 χρόνια ανεξαρτησίας της Ελλάδας και επιβεβαίωσε τη ισχυρή συμμαχία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας, καθώς και την κοινή μας δέσμευση στις δημοκρατικές αξίες, τους διεθνείς κανόνες και το κράτος δικαίου.

Ευχαρίστησε επίσης τον Πρωθυπουργό για τη σθεναρή υποστήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία και την αλληλεγγύη απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα και για τη συμβολή της Ελλάδας στις προσπάθειες της Ευρώπης να διαφοροποιήσει τον ενεργειακό της εφοδιασμό. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης θέματα ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη Μέση Ανατολή.

Μητσ Χαρις

newsbreak.gr

Σχετικά άρθρα: