ΤΙ «ΦΤΑΙΩ» ΕΓΩ, ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ

ΤΙ «ΦΤΑΙΩ» ΕΓΩ, ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ

Για τον αγώνα που κάνουμε μαζί τώρα, όλοι εμείς οι Έλληνες Βορειοηπειρώτες, για την αποκατάσταση της αδικίας στο ασφαλιστικό ζήτημα κι όχι μόνο, προσωπικά δεν θέλω εγκώμια.

Δεν μου χρειάζεται ούτε η δόξα.

Δέχομαι, μάλιστα απαιτώ, μόνο δυναμική στήριξη.

Τη λύση, θα τη φέρουμε μαζί, χωρίς τις μαριονέτες, τα δεκανίκια των ελληνικών κομμάτων.

Πάνω στο πετσί μας, κανένας από μας, τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες, ποτέ και σε καμιά ελληνική κυβέρνηση, δεν έδωσε το δικαίωμα να κάνει τους δικούς της λογαριασμούς.

Τι χρόνια διαμονής ζητάνε;! Πού να τα βρούμε τα σαράντα χρόνια! Αφού πριν από τριάντα χρόνια άνοιξε η σκουριασμένη πόρτα της Κακαβιάς κι ήρθαμε με ένα παλιό τριμμένο σακάκι, ριγμένο στην πλάτη, στην Πατρίδα μας;!

Γκρεμίστε αυτά τα τείχη αδικίας!

Όλα τα χρόνια μας, μάθετέ το καλά, όπου κι αν ήμασταν, στα πάτρια εδάφη είτε εδώ στην Ελλάδα, ήταν, είναι και παραμένουν αγωνιστικά.

Είναι χρόνια θυσίας.

Να τελειώσει, να βγει από τη μέση ο μεγάλος, βαρύς φάκελος – μας κούρασε πολύ – με δεκάδες αχρείαστα δικαιολογητικά.

Η γνήσια καταγωγή μας, αυτή του Έλληνα, εδώ και χιλιάδες χρόνια, αποδεικνύεται ευκολότατα, μόνο με ένα δικαιολογητικό – επίσημο έγγραφο.

Με την ληξιαρχική πράξη γεννήσεως.

Και σου ανήκει, αυτομάτως μετά, βάσει της καθιερωμένης ελληνικής νομοθεσίας, ότι ανήκει στον Έλληνα.

Και η μέχρι τώρα δυστυχία του Βορειοηπειρώτη, με την εγκατάλειψη, την παραγκώνιση, την προσβολή, την αγνόηση της προσωπικότητας.., μετατρέπεται αμέσως σε ισοτιμία, σε σεβασμό, σε αξιοπρέπεια.

Σε ευτυχία.

Μαζί, στον αγώνα μας, έχουμε και Υπουργό, βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. Τον Κωστή Χατζιδάκη, τον Άγγελο Συρίγο, τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, τον Κώστα Γκιουλέκα και άλλους. Στην πορεία θα γίνουν περισσότεροι. Όλοι τους πιέζουν ασφυκτικά, για την επίλυση των ζωτικών ζητημάτων μας.

Τους ευχαριστούμε θερμά!

04/07/2020

Σχετικά άρθρα: