Του ψεύτη κόσμου, του αρέσει το ψέμα του

Του ψεύτη κόσμου, του αρέσει το ψέμα του

ΑΠΟΨΕΙΣ

(Έχει γίνει συνήθεια – νόμος πια το προεκλογικό ψέμα, που χαϊδεύει το αφτί)

Το σημερινό πολιτικό σύστημα είναι βουτηγμένο μέσα στο ψέμα και την απάτη. Αναδύει μπόχα σαπίλας.  Σπανίζει ο καθαρός, πιστικός πολιτικός λόγος.

Αυτή η αρνητική εικόνα απομακρύνει από την ενασχόληση με την πολιτική των πετυχημένων, έντιμων προσώπων, που το αηδιάζουν.

Πετυχαίνει την καρέκλα ο ξετσίπωτος. Εκείνος που λέει όσο περισσότερα και ωραιοποιημένα ψέματα στο κοινό. Και τα καλύπτει μετά, πάντα με το στερεότυπο: «Προεκλογικά τα είπα, δεν υπολογίζονται οι προεκλογικές δεσμεύσεις».

Επειδή ξέρει καλά ότι του ψεύτη κόσμου, του αρέσει το ψέμα του.

Αν επιθυμούμε να βάλουμε τάξη, να αλλάξουμε ριζικά τα πράγματα, βάζουμε κανόνες. Ο πολιτικός ψεύτης – βάσει νόμου – να οδηγείται στο σκαμνί του δικαστηρίου, του κατηγορούμενου. Και η δικαιοσύνη απέναντί του να είναι αμείλικτη.

Θέτεις σε ισχύ σκληρό νόμο, που να λέει: «Ο πολιτικός που ψεύδεται προεκλογικά και υφαρπάζει την ψήφο του λαού, τη δύναμή του και μετά, κατά τη διακυβέρνηση του τόπου δεν εφαρμόζει τις προεκλογικές δεσμεύσεις, τιμωρείτε αυστηρά!

Θα βγει να δικαιολογηθεί ο πολιτικός με τα: Μου, σου, ξου…

Όχι ρε μάγκα, μπαγάσα… Μέσαααα. Πουλάς προεκλογικά ελπίδα και από την επόμενη κιόλας των εκλογών πράττεις το αντίθετο. Τη σκοτώνεις! Με ποιο δικαίωμα;!

Αυτό, φρονώ, θα πει πραγματικά κοινωνικό σύστημα, που θα λειτουργεί κανονικά για το σύνολο της κοινωνίας.

Σχετικά άρθρα: