Τούρκος πολιτικός ξεδίπλωσε τη σημαία με το μισοφέγγαρο στην «καρδιά της Αθήνας» μπροστά στη Βουλή

Τούρκος πολιτικός ξεδίπλωσε τη σημαία με το μισοφέγγαρο στην «καρδιά της Αθήνας» μπροστά στη Βουλή

Πρώην δήμαρχος μίας από τις μεγαλύτερες και πλέον κεντρικές συνοικίες της Κωνστνατινούπολης και πρόεδρος ενός μικρού τουρκικού πολιτικού κόμματος, άνοιξε τουρκική σημαία στην «καρδιά» της Αθήνας, στο Σύνταγμα, λέγοντας: «εμείς είμαστε εδώ».

Πρόκειται για τον Μουσταφά Σαρίγκιουλ, πρώην δήμαρχο της περιοχής Σισλί της Κωνστατινούπολης και ηγέτη του Κόμματος Αλλαγής της Τουρκίας, το οποίο δεν εκπροσωπείται στην τουρκική Εθνοσυνέλευση. Ο Σαρίγκιουλ υπήρξε επί χρόνια δελφίνος στο κεμαλικό Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέχρι που συγκρούστηκε με την ηγεσία του κόμματος και αποχώρησε, δημιουργώντας τον δικό του πολιτικό φορέα. Εκλεγόταν επί σειρά ετών δήμαρχος της περιοχής Σισλί, στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης, με έντονη παρουσία μειονοτικών ψηφοφόρων, κυρίως Αρμενίων και Ελλήνων, με την ψήφο των οποίων εκλεγόταν.

Ο Σαρίγκιουλ στάθηκε μπροστά στη Βουλή, στο Σύνταγμα, και έκανε την εξής δήλωση: «Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στην Ελλάδα. Μην ελπίζεις στην Αμερική, αναζήτησε τη φιλία από την Τουρκία. Μητσοτάκη, πάρε τα χέρια σου από τα όπλα. Έλα στην ειρήνη. Κοίτα εμείς είμαστε εδώ».

Στο τέλος του μηνύματός του ξεδίπλωσε και έδειξε στην κάμερα την τουρκική σημαία που κρατούσε.

Το όλο «δρώμενο», που διήρκεσε 15 δευτερόλεπτα, το ανέβασε στη συνέχεια στον λογαριασμό του στο Twitter.

Παρ’ όλο που ο Σαρίγκιουλ δεν ανήκει στην κυβερνητική παράταξη, τα φιλοκυβερνητικά μέσα της Τουρκίας αναπαράγουν το μήνυμά του στα πρωτοσέλιδά τους.

Από cnn.gr

Γιώργος Μύτιλης