Χάθηκε ο αριθμός των «θα» στην καρτερία των συνταξιούχων Βορειοηπειρωτών

Χάθηκε ο αριθμός των «θα» στην καρτερία των συνταξιούχων Βορειοηπειρωτών

ΑΙΧΜΕΣ

Σπάραξαν τον συνταξιούχο Βορειοηπειρώτη οι ελλαδίτες πολιτικοί, του έβγαλαν κυριολεκτικά την ψυχή. Προπάντων η σημερινή κυβέρνηση, που επιδοκιμάζει αλλόκοτα τις ευαισθησίες του.

Εμπαιγμός ξανά με το ασφαλιστικό ζήτημα, στην ψηφοφορία του νομοσχεδίου του ΕΦΚΑ. Μετατέθηκε ξανά η τροπολογία για την Εθνική Σύνταξη των Βορειοηπειρωτών.

Η πράξη αυτή είναι δολοφονία, ψυχολογική καταστροφή. Η αδικία αυτή κοστίζει. Οι Βορειοηπειρώτες αδικούνται μεν στο χρηματικό κομμάτι, αλλά περισσότερο θίγονται ηθικά. Προσβάλλεται η αξιοπρέπειά τους.  

Οι αποφάσεις που λαμβάνονται, δεν είναι από μεμονωμένα πρόσωπα -Πρωθυπουργός, Κατρούγκαλος, Βρούτσης, Χατζηδάκης, κλπ- αλλά από ομάδα, κόμματα, σύνολο. Ψηφίζει η ολομέλεια και οι λανθασμένες αποφάσεις βλάπτουν, πονάνε πολύ.

Ύστερα από αμέτρητα «θα», προσμετράμε άλλο ένα. Πόσα «θα» ακόμα θα περιμένουμε(;!) Χάθηκε ο αριθμός μέσα στην καρτερία. Πλέον το «θα» είναι ανανδρία, απάτη, υποτίμηση, προσβολή, ρατσισμός, σφυροκόπημα.

Με απάνθρωπες πράξεις δεν τσαλακώνεται εύκολα η προσωπικότητα του Βορειοηπειρώτη, η δική σας εικόνα τσαλακώνεται. Δείχνετε έμπρακτα, με τις ανεύθυνες υποσχέσεις σας, πόσο ψεύτες είστε. Η ασέβεια είναι δικό σας πρόβλημα. Η υποτίμηση κομμάτι του εαυτού σας.

Δόθηκε, μετά το ’90 η ευκαιρία σε πολλούς Βορειοηπειρώτες, να εγκαταλείψουν την Ελλάδα για μια καλύτερη επιβίωση, να φύγουν μακριά. Η γλώσσα τους, τα ήθη κι έθιμα, η απόσταση από τον τόπο τους, η Πατρίδα που τους έλλειπε, τους δέσμευσε να καθίσουν στα άγια χώματα. Δεν μετάνιωσαν.

Με τη δουλειά τους όλα αυτά τα χρόνια, πρόκοψαν, διακρίθηκαν. Άνοιξαν επιχειρήσεις, ασφαλίστηκαν, έκτισαν σπίτια, σπούδασαν, εντάχτηκαν στην ελληνική κοινωνία…

Αυτό που συμβαίνει τώρα, με το ασφαλιστικό ζήτημα, δεν είναι απλά αδικία, αλλά τιμωρία.

Γιώργος Μύτιλης