Έναρξη των εργασιών του 4ου Οικονομικού Φόρουμ των Τιράνων

Έναρξη των εργασιών του 4ου Οικονομικού Φόρουμ των Τιράνων

Το 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Τιράνων, ένα από τα σημαντικότερα οικονομικό-πολιτικά συνέδρια της χώρας,  ξεκινάει αύριο, Τρίτη, 10 Μαΐου στο Maritim Hotel Plaza στα Τίρανα και διοργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. 

Το 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Τιράνων συγκεντρώνει υψηλού επιπέδου συμμετέχοντες, με ηγετικές προσωπικότητες του πολιτικού, οικονομικού, επιχειρηματικού και πνευματικού κόσμου από την Αλβανία και το εξωτερικό και στοχεύει στην παρουσίαση και στην ανάλυση θεμάτων που αφορούν όχι μόνο στη χώρα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, την εποχή της μετα-πανδημίας και των κρίσιμων εξελίξεων στο χώρο της Ενέργειας.

Μεταξύ των επιβεβαιωμένων ομιλητών είναι η Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Προστασίας της Αλβανίας, Ogerta Manastirliu, η Υφυπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Artemis Malo, ο Υφυπουργός Ενέργειας της Αλβανίας , Ilir Bejtja, ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Βόρειας Μακεδονίας  Filip Nikoloski, ο Δήμαρχος Τιράνων, Erion Veliaj, και άλλες σημαντικές προσωπικότητες της χώρας και του εξωτερικού.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι τα παρακάτω:

– Οι προοπτικές ένταξης της Αλβανίας στην ΕΕ μετά τη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
– Έξυπνες πόλεις, η ενδυνάμωση της ψηφιακής οικονομίας και η ψηφιοποίηση των δημοσίων υπηρεσιών
– Μετατρέποντας τα μεγάλα κατασκευαστικά κέντρα σε πράσινα και βιώσιμα: το κλειδί για την ευημερία
– Η ενεργειακή πολιτική στην Αλβανία εν μέσω της διεθνούς ενεργειακής κρίσης
– Real Estate, Τράπεζες και Τουρισμός: οδεύοντας προς ένα υγιές επενδυτικό περιβάλλον στην Αλβανία

Για να παρακολουθήσετε το Φόρουμ με φυσική παρουσία ή διαδικτυακά, μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας εδώ και να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

capital.gr

Σχετικά άρθρα: