Έντι Ράμα: Η Αλβανία θα ενωθεί με το Κοσσυφοπέδιο μια μέρα

Έντι Ράμα: Η Αλβανία θα ενωθεί με το Κοσσυφοπέδιο μια μέρα

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα εξέφρασε σήμερα τη βεβαιότητα ότι η Αλβανία θα ενωθεί με το Κοσσυφοπέδιο και ότι θα το υπερψήφιζε σε δημοψήφισμα, αλλά δεν ήξερε πότε θα μπορούσε να γίνει, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Beta.

«Αν με ρωτάτε υποθετικά για ειρηνικό δημοψήφισμα για την εθνική ενότητα, θα παραβιάσω το νόμο περί μυστικότητας της ψηφοφορίας, λέω ανοιχτά, θα την ψήφιζα. Σε περίπτωση που ρωτήσετε αν θα γίνει αυτό ή όχι, αφού προκαλείτε εμένα, πότε θα συμβεί δεν ξέρω, αλλά θα συμβεί μια μέρα», είπε ο Ράμα σε κοινή διάσκεψη με τον πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου Αλμπίν Κούρτι.

Ο Ράμα τόνισε ότι όσοι μπορούν να ερμηνεύσουν τη δήλωσή του ως «αίτημα» για τη δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας θα πρέπει να πουν ότι «οι μάντεις δεν δικάζονται».

Ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Αλμπίν Κούρτι, είπε ότι τέτοιες ιστορικές διαδικασίες δεν μπορούν να αποφασιστούν και ότι δεν μπορούν να καθοριστούν ημερομηνίες και τρόποι.

«Μου φαίνεται ότι υπάρχει περισσότερη παρεξήγηση παρά διευκρίνιση σχετικά με την ένωση των Αλβανών. Δεν είναι θέμα επιλογής μας, είναι συλλογική πρόθεση που μας επιλέγει, δεν μπορούμε να αποφασίσουμε για τέτοιες ιστορικές διαδικασίες και να καθορίσουμε ημερομηνίες και τρόπους» είπε ο Κούρτι.

echedoros-a.gr

Σχετικά άρθρα: