Απροστάτευτη η Εταιρεία Μεταφοράς Επιβατών στη Δρόπολη

Απροστάτευτη η Εταιρεία Μεταφοράς Επιβατών στη Δρόπολη

ΑΙΧΜΕΣ

Πριν από μερικούς μήνες άλλαξε στην Αλβανία ένα νομικό πλαίσιο: Κάθε εταιρεία μεταφοράς επιβατών είναι αναγκασμένη πια να παίρνει την άδεια εργασίας όχι σε Δήμο, αλλά στο Υπουργείο Μεταφορών.

Κι όμως, τα διαβήματα για την ανανέωσή της νέας άδειας, πρέπει να γίνονται χωρίς τη διακοπή της λειτουργίας. Το κοινό να εξυπηρετείται.

Όμως, στη Δρόπολη συνέβη το απρόοπτο. Το παράλογο. Πάνω στις ενέργειες, στην προσπάθεια της Εταιρείας με ιδιοκτήτη τον Γιάννη ΤΣΙΓΚΑ, για την ανανέωση της άδειας λειτουργίας, βάσει της νέας νομοθεσίας, μετά από δέκα χρόνια δουλειάς, μπαίνει στο χώρο της και την αντικαθιστά με το «έτσι θέλω», μια άλλη Εταιρία, που δήθεν έχει κερδίσει αυτή το διαγωνισμό.

Και κατατρέχετε, κυνηγιέται αδίκως ο Γιάννης. Τον ειδοποίησαν, κιόλας, να σταματήσει τη δραστηριότητα, μην υπολογίζοντας τη σοβαρή επένδυση, τα δύο λεωφορεία κι ούτε τις τέσσερις οικογένειες, που χάνουν το ψωμί, πετιούνται στο δρόμο.

Για την επίλυση του ζητήματος, το «θα» και το «έχεις δίκιο» του πρώην Δημάρχου του Δήμου της Δρόπολης και Πωγωνίου πέρασε στο νέο Δήμαρχό της.

Οι βουλευτές της περιοχής, που γνωρίζουν καλά το θέμα, κουφαίνουν, το Ελληνικό Προξενείο στ’ Αργυρόκαστρο, είναι σχεδόν ανύπαρκτο.

Μόνο ο κόσμος αντιδρά, διαμαρτύρεται έντονα. Ζητάει να αποκατασταθεί το συντομότερο η αδικία και να αποφευχθεί έτσι η ταλαιπωρία τους.

Ο ιδιοκτήτης της Εταιρείας, αφού αισθάνεται αδικημένος, νομικά, πολιτικά και εθνικά απροστάτευτος, ξεσπάει:

«Εδώ, στο χώρο μας, έχουν πεθάνει τα πάντα! Την Μειονότητα δεν τη θέλει κανένας. Ούτε η ίδια θέλει τον εαυτό της».

Υστερόγραφο:

Το παραπάνω κείμενο δημοσιεύτηκε πριν από δύο χρόνια. Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας όλο αυτό το χρονικό διάστημα έμεινε χωρίς δουλειά, συνάμα ξοδεύτηκε σε δικηγόρους και δικαστήρια, σε τρεξίματα… επισκέφτηκε αρκετές φορές αρμόδια όργανα στα Τίρανα, αποκόμισε ελπίδα από το Δήμαρχο… η κατάσταση όμως ίδια και χειρότερη.

Κάνεις «έργα» στη Δρόπολη, αλλά με τις συγκεκριμένες πράξεις, χωρίς να λύνεις βασικά προβλήματα, ένα από αυτά είναι και η μεταφορά επιβατών, δεν κρατάς, διώχνεις τον κόσμο από την περιοχή.