Κανένας Βαγγέλης της καταστροφής στην Αλβανική Βουλή

Κανένας Βαγγέλης της καταστροφής στην Αλβανική Βουλή

ΑΙΧΜΕΣ

Έτσι σαν ένα ωραίο παραμύθι, ξεκίνησε η πορεία μας μετά το ’90. Λέγαμε όλοι μαζί και δεν γινόμασταν μαζί ούτε οι μισοί.

Σιγά – σιγά οι πατριώτες μέριασαν τους «ανεπιθύμητους». Παλιά πιστή αντιγραφή αυτή. Τους έβγαλαν από το μαντρί. Έτσι οι λίγοι «αγωνιστές» έγιναν λιγότεροι.

Οι «πατριώτες», μετατράπηκαν σε «υπερπατριώτες», με ανοιχτό σακί και με μεγάλη κουτάλα. Όλοι τους αχόρταγοι.

Οι υποσχέσεις σύννεφο από ίδιους πολιτικούς «αντίπαλους», που κατασκεύασαν δρόμους και δεν έχουμε δρόμους. Που έφεραν νερό και το νερό λείπει από την περιοχή. Που έφεραν φώτα κι ο κόσμος μας το 2021 ζει μέσα στο σκοτάδι.

Το χειρότερο κακό: Όταν ο ένας Βαγγέλης είχε εξουσία, έβγαζε από τη δουλειά τους υποστηριχτές του άλλου Βαγγέλη. Όσοι έμεναν χωρίς ψωμί, παρατούσαν την γενέτειρα.

… Κι έμειναν στον τόπο μας, μετά από 20 χρόνια, σχεδόν οι γέροντες. Πατάς τα περισσότερα χωριά αυτή τη στιγμή και κλαις. Άδειασαν.

Τα άδειασαν με τις πράξεις τους και οι Βαγγέληδες.

Και τώρα ακούμε – έτσι γλιστράμε, ξεχνάμε, δεν σεβόμαστε αρχές, ιδανικά, αλλάζουμε σταδιακά στάση, εθνική συμπεριφορά, λυγίζουμε στα δύσκολα – καλύτερα να είναι στην Αλβανική Βουλή οι Βαγγέληδες, παρά ο Bledi. Να αποχτήσουν δύναμη οι Βαγγέληδες της καταστροφής ξανά, για να γκρεμίσουν ό,τι απέμεινε όρθιο στον τόπο μας.

Είναι καλά, να πιάσουμε πάτο, για να αναγκαστούμε μετά, αν μπορούμε, ως Εθνική Ελληνική Μειονότητα, να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση.