Αλβανία: Αμερικανοί αξιωματούχοι παρότρυναν τα Τίρανα να συνεχίσουν την καταπολέμηση της διαφθοράς

Αλβανία: Αμερικανοί αξιωματούχοι παρότρυναν τα Τίρανα να συνεχίσουν την καταπολέμηση της διαφθοράς

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αλβανία αντέδρασε μετά τη συνάντηση της Βοηθού Υπουργού Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις Κάρεν Ντόνφριντ και του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών για τα Δυτικά Βαλκάνια Γκάμπριελ Εσκομπάρ με Αλβανούς πολιτικούς αξιωματούχους.

Μέσω αντίδρασης στα κοινωνικά δίκτυα, η Πρεσβεία γράφει ότι ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ επιβεβαίωσαν εκ νέου τη στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στην ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και προέτρεψαν τη συνέχιση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων.

Η πρεσβεία σημειώνει ότι αξιωματούχοι υπογράμμισαν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να καταπολεμούν τη διαφθορά ως βασικό συμφέρον  της εθνικής ασφάλειας.

«Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στα Δυτικά Βαλκάνια, η Βοηθός Υπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις Κάρεν Ντόνφριντ και ο Αναπληρωτής Βοηθός Υπουργός Εξωτερικών και Ειδικός Απεσταλμένος για τα Δυτικά Βαλκάνια Γκάμπριελ Εσκομπάρ βρέθηκαν στην Αλβανία στις 28 και 29 Απριλίου. Συναντήθηκαν με τον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα, υπουργούς καθώς και ηγέτες της αντιπολίτευσης. 

Σκοπός της επίσκεψής τους ήταν να εμβαθύνουν την ήδη ισχυρή εταιρική σχέση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Αλβανίας ως φίλων, συμμάχων του ΝΑΤΟ και μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ειδικά καθώς γιορτάζουμε την 100ή επέτειο των διμερών μας σχέσεων. 

Επαναβεβαίωσαν την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών για την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ενθάρρυναν τη συνέχιση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων, συμπεριλαμβανομένης της μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης, χαιρέτισαν τις πρόσφατες προσπάθειες για διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας, των προμηθειών και των διαδρομών στην Αλβανία και πέρα ​​από αυτήν· και υπογράμμισαν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να καταπολεμούν τη διαφθορά ως βασικό συμφέρον εθνικής ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τόνισαν επίσης τον αναντικατάστατο ρόλο μιας ισχυρής αντιπολίτευσης στη δημοκρατία της Αλβανίας, τόνισαν τη σημασία των ισχυρών δημοκρατικών θεσμών και του κράτους δικαίου και εξέφρασαν την ελπίδα για μια αποτελεσματική και μακροπρόθεσμη εταιρική σχέση με τον αλβανικό λαό, συμπεριλαμβανομένων των κομμάτων που εκπροσωπούν.

Gazeta Dita

echedoros-a.gr

Σχετικά άρθρα: