Ανήλικοι Ουκρανοί αθλητές προετοιμάζονται στην Αλβανία 

Ανήλικοι Ουκρανοί αθλητές προετοιμάζονται στην Αλβανία 

Οκτώ νεαροί αθλητές και αθλήτριες από την Ουκρανία, αρκετοί από αυτούς ανήλικοι, βρήκαν νέο σπίτι στην Αλβανία προκειμένου να μπορέσουν εν μέσω πολέμου στην χώρα τους να προπονηθούν για τις προσεχείς σημαντικές διεθνείς διοργανώσεις στίβου.

Αυτές τις μέρες φιλοξενούνται στο στάδιο του Ελμπασάν, 30 χιλιόμετρα από τα Τίρανα. Η σφαιροβόλος Μαρία Λαβινα αναφέρει: «Πρώτα από όλα μου λείπει η μαμά μου. Μου λείπει η χώρα μου, η πόλη μου, εκεί όπου προπονούμουν,. Μου λείπει ο προπονητής μου. Έμειναν πίσω στο σπίτι και είμαι εδώ μόνη. Μου λείπει η γιαγιά μου και οι συμβουλές της, μου λείπει το πως μαγειρεύει η μαμά μου. Αγαπώ την οικογένεια μου και τον προπονητή μου, μου λείπουν».

Ο 17χρονος άλτης του μήκους Βαλεντιν Λομποντα προετοιμάζεται και αυτός μακριά από τους δικούς του για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κάτω των 20 ετών, το οποίο θα φιλοξενηθεί στις αρχές Αυγούστου στο Σαντιάγο ντε Κάλι της Κολομβίας. Ο ίδιος λέει: «Θέλω να πάω πίσω επειδή μου λείπει η οικογένεια μου. Ο καθένας θέλει να πάει σπίτι του. Η Αλβανία είναι μια καλή χώρα, αλλά εμείς είμαστε Ουκρανοί. Θέλουμε να πάμε σπίτι μας, στους γονείς μας».

Και οι οκτώ ουκρανοί αθλητές εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους προς τις αλβανικές αρχές για την υποστήριξη που τους παρείχαν, μέσω αυτής της φιλοξενίας. Από την πλευρά τους, όσοι βοήθησαν ώστε οι συγκεκριμένοι έφηβοι και νεανίδες να έρθουν στο Ελμπασάν για προετοιμασία, δηλώνουν ότι είναι σαν να έχουν “φίλους στο σπίτι τους”.

Από Ioannis Giagkinis 

euronews.com

Σχετικά άρθρα: