ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΣ Ο ΙΟΣ Ή ΟΧΙ

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΣ Ο ΙΟΣ Ή ΟΧΙ

Στυλιανός  ΣΤΟΛΗΣ, Αναισθησιολόγος & Εντατικολόγος

Δεν ξέρω αν αυτός ο ιός είναι κατασκευασμένος, κλπ. Δεν έχει καμία σημασία αυτή τη στιγμή η υπόθεση αυτή. Ειλικρινά δεν με νοιάζει.

Το θέμα είναι ότι αυτή τη στιγμή σε μια ΜΕΘ νοσηλεύονται 4 φορές περισσότεροι ασθενείς κι όλοι ήρθαν με βαριά πνευμονία.

Η γρίπη αυτή, λοιπόν, δεν υπήρχε τα τελευταία 20 χρόνια που δουλεύω στις εντατικές της Ελλάδας και της Σουηδίας. Ούτε στις εντατικές της Γερμανίας, Γαλλίας, Αγγλίας, Ελβετίας, Αμερικής, όπως μου λένε οι φίλοι και συνάδελφοί μου.

Λες να μου λένε ψέματα κι εγώ να έχω ψευδαισθήσεις και αυτή τη στιγμή να μην έχω 6 ασθενείς μπροστά μου;!;!

Απόψε λες να μείνω άυπνος με άλλους 2 ιατρούς και 30 νοσηλευτές, έτσι επειδή είναι μια απλή γρίπη;!

Είναι ωραία να εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλο και επίσης, να φροντίσουμε με αγάπη όλους τους ανθρώπους γύρω μας.

Η αδιέξοδος στον φόβο μας, δεν πιστεύω ότι είναι οι φανταστικές ιστορίες που μας καθησυχάζουν ή ρίχνουν την ευθύνη αλλού, αλλά η αλήθεια που μερικές φορές είναι ακατανόητη, για μερικούς ίσως και δυσάρεστη.

Το εμβόλιο, απ’ ότι φαίνεται και ελπίζουμε, θα βοηθήσει πολύ να ελαττωθεί αυτό το κύμα και να μετατραπεί ίσως σε μια απλή γρίπη.

Μη ξεχνάς, ότι το 30% από ρεηρ  φψβφ που ζούμε σήμερα δεν θα ζούσαν, αν οι γονείς μας δεν μας είχαν εμβολιάσει όταν ήμασταν παιδιά. Εσύ κι εγώ ζούμε και είμαστε υγιής, για να δουλεύουμε, επειδή οι γονείς μας δεν αμφισβητήσανε τους ειδικούς.

Καλή χρονιά να έχουμε! Πολύ καλύτερη ελπίζω!! Για όλους τους αγαπημένους μας!

Σχετικά άρθρα: