Δεν δαγκώνεις χέρι που σε θρέφει

Δεν δαγκώνεις χέρι που σε θρέφει

Ο καθένας μετράει και κρίνει τις πράξεις του κυρίου Μπάμπη Καραθάνου με το μέτρο του.

Ορισμένοι αναφέρουν το διορισμό του, σαν μια απλή είδηση. Άλλοι μπαίνουν πιο βαθιά. Προσέχουν περισσότερο το πρόβλημα. Ξεσκαλίζουν το «οδοιπορικό» του κυρίου Καραθάνου μέσα σε γραφείο υπουργείου: Πώς ξεκινάει δουλειά -ως ειδικός φαρμάκου- στο Υπουργείο Υγείας με τον Γεωργιάδη, το 2013, πώς συνεχίζει με το Βορίδη, το 2014 και πώς τελευταία βρίσκεται, με την ίδια ειδικότητα, στο πλευρό του Πλεύρη.

Προφανώς, έχουν τους λόγους τους μερικοί που παίρνουν θέση και καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι: «Τελικά πράγματι οι Υπουργοί φεύγουν και ο Καραθάνος μένει». Τον πασάρει ο ένας στενός φίλος του, στον άλλο.  

Οι Βορειοηπειρώτες, τον μετράνε με το μέτρο τους και τον κρίνουν βάσει των συμφερόντων τους τον πρόεδρο του παλιού συλλόγου Βορειοηπειρωτών. Διαπιστώνουν και το φωνάζουν ότι έχει αποστασιοποιηθεί, απέχει από τον αγώνα. Έβαλε το σύλλογο να κοιμηθεί. Σε περίοδο που η κοινότητά τους στην Ελλάδα αντιμετωπίζει πολλαπλά προβλήματα.

Για να γίνεις σύμβουλος σημερινού Υπουργού, δεν μπορεί να είσαι αντιμέτωπος με την Κυβέρνηση. Δε δαγκώνεις χέρι που σε θρέφει. Γι’ αυτό η παραίτηση του κυρίου Καραθάνου από το φορέα που διευθύνει, έπρεπε να είχε γίνει προ καιρού.       

Σχετικά άρθρα: