Βουλή: Ευθεία απειλή Μπογδάνου κατά της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ευθεία απειλή Μπογδάνου κατά της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό

Με κοινοβουλευτική αποσταθεροποίηση απείλησε την κυβέρνηση ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος για τις παλινωδίες στο προσφυγικό/μεταναστευτικό, προκαλώντας το ερώτημα αν εκφράζει προσωπικές απόψεις ή το σύνολο της ακραίας πτέρυγας της ΝΔ.

Στον απόηχο της σφοδρής σύγκρουσης που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του τελευταίου υπουργικού συμβουλίου με πρωταγωνιστή τον υπουργό Οικονομικών, ένα ακόμα επεισόδιο -αυτή τη φορά στη Βουλή- έρχεται να επιτείνει το κλίμα εσωστρέφειας που επικρατεί στη ΝΔ με φόντο την ανεπάρκεια διαχείρισης του προσφυγικού/μεταναστευτικού.

Κατά τη συζήτηση του νέου ευρωπαϊκού συμφώνου για τη μετανάστευση και το άσυλο στη Βουλή παρουσία του Γιώργου Κουμουτσάκου, ο πρώην δημοσιολόγος του ΣΚΑΪ έθεσε τα όρια αντοχής της της Κ.Ο. της συμπολίτευσης. «Εάν το νέο σύμφωνο για τη μετανάστευση και το άσυλο δεν αποκτήσει χαρακτηριστικά επιβεβλημένης αλληλεγγύης τότε φοβούμαι, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εξακολουθήσει, να βρίσκεται σε πορεία αποσύνθεσης» ανέφερε απευθυνόμενος στον αν. υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου και απείλησε: «Αυτή η αποσύνθεση θα δει την Ελλάδα να υπόκειται βαριές συνέπειες στη δική μας βάρδια. Και δεν εννοώ μόνο την κυβερνητική βάρδια, εννοώ την κοινοβουλευτική βάρδια της παρούσας κοινοβουλευτικής θητείας».

Μάλιστα, ανεβάζοντας κι άλλο τους τόνους, ο Κ. Μπογδάνος τόνισε πως «η Αθήνα {…} δεν είναι στα όρια της, αλλά τα έχει ξεπεράσει προ πολλού».

Με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς οι απειλές του βουλευτή της ΝΔ μόνο σε νεκρό πολιτικό χρόνο δεν έγιναν.

Πηγή: documentonews.gr

Σχετικά άρθρα: