Δίκη Χρυσής Αυγής: Η εισαγγελέας ζήτησε να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η εισαγγελέας ζήτησε να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά

Ένταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής, καθώς η εισαγγελέας ζήτησε να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά στους κατηγορούμενους – Ποιους εξαίρεσε

Ένταση προκλήθηκε στο δικαστήριο με την πρόταση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου, που πρότεινε αρχικά την απόρριψη όλων των ελαφρυντικών στους κατηγορουμένους της δίκης της Χρυσής Αυγής. «Τι ελαφρυντικά να προτείνω όταν τους κρίνατε εγκληματική οργάνωση; Πώς να δώσω ελαφρυντικό όταν έχουν κριθεί ένοχοι για εγκλήματα που πλήττουν το δημοκρατικό πολίτευμα; Είμαι αναγκασμένη να προτείνω συλλήβδην την απόρριψη των ελαφρυντικών» είπε η κ. εισαγγελέας.

Η Εισαγγελέας πρότεινε αρχικά ελαφρυντικό για τους Δημήτρη Κουκούτση, Στάθη Μπούκουρα και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, οι οποίοι δεν κατηγορούνται για συμμετοχή σε αξιόποινες πράξεις που αποδίδονται στην εγκληματική οργάνωση και υποβλήθηκε από την υπεράσπιση του, η αναγνώριση του ελαφρυντικού του άρθρου 187 παρ 6 του παλαιού ΠΚ. Ακολούθως και μετά την ένταση που προκλήθηκε, έλαβε το λόγο και πρότεινε τελικά να δοθεί το ελαφρυντικό του 187 παρ 6  του παλιού ΠΚ σε όλους όσους κρίθηκαν ένοχοι μόνο για ένταξη εγκληματικής οργάνωσης αλλά δεν έχουν άλλο κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα, διευκρινίζοντας ότι από τους 7 κατηγορούμενους για Διεύθυνση δεν μπορεί να λάβει κανείς, άρα μένουν εκτός Μιχαλολιάκος και οι άλλοι 6.

Το δικαστήριο διέκοψε για ένα τέταρτο για να αποφανθεί περί των ελαφρυντικών.

Υπενθυμίζεται, ότι η εισαγγελέας είχε υποστηρίξει ότι όλοι χρυσαυγίτες που έπραξαν τα εγκλήματα (σ.σ.: δολοφονία Φύσσα, Λουκμάν, επίθεση σε αλιεργάτες και ΠΑΜΕ) δεν έκαναν τίποτα οργανωμένο κι ότι όλα τα εγκλήματα υπήρξαν «μεμονωμένα περιστατικά», εν αγνοία του αρχηγού, των περιφερειαρχών, αλλά και των πυρηναρχών.

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικά άρθρα: