ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΥΝΟΡΟ

ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΥΝΟΡΟ

Σιγά – σιγά σφίγγει ο κλοιός. Το σχοινί γύρω από το λαιμό μας… Ολοφάνερος ο σκοπός. Με τη διοικητική διαίρεση η Αλβανική Κυβέρνηση επιχειρεί σταδιακά να μας σβήσει από το χάρτη…

Πρώτα επιλέξαμε μόνοι μας την εξαφάνισή μας, μέσω της εγκατάλειψης της γενέθλιας γης. Πήραμε το σακάκι του, ο καθένας μας ξεχωριστά, και φύγαμε.

Χωρίς να μας πει ο πολιτικός μας φορέας κι ούτε η μάνα μας Πατρίδα: «Ρε κόσμε, πού πάτε; Μην φύγετε! Θα βρούμε τρόπο να επιβιώσετε στον τόπο σας!».

Δεν είναι νέα, είναι παλιά η αλβανική ταχτική. Πότε καμουφλαρισμένη, πότε ολοφάνερη.

…Θυμηθείτε στο πρώην σύστημα πώς μας ανάγκαζαν να αλλάξουμε δια της βίας τα ονόματα των παιδιών μας στο Μαιευτήριο.

Μας σκόρπιζαν παντού σε όλη τη χώρα, για να μας έχαναν τη σπορά. Μας μείωναν τις ώρες διδασκαλίας στη μητρική.

Μας «έκοβαν» σιγά – σιγά τη γλώσσα…

Τώρα επιχειρούν να μας δώσουν την χαριστική βολή.

Ποια δικαιώματα ζητάει ο κάθε Έλληνας πρωθυπουργός να μας σεβαστεί η Αλβανία, όταν η κυβέρνησή του μας αφαιρεί δικαιώματα;! Κόβει τη σύνταξη του ΟΓΑ στην τρίτη ηλικία κι αδειάζει συνειδητά τον τόπο μας;!

Σ’ έναν καιρό που η Ελλάδα, για τους Βορειοηπειρώτες, θα έπρεπε να είχε ειδικό καθεστώς προστασίας!

Από ποια κυβέρνηση ζητάει δικαιώματα ο Ντούλες, όταν η Ομόνοια – ΚΕΑΔ είναι Κυβέρνηση. Αντιπρόεδρος Αλβανικού Κοινοβουλίου είναι ο ίδιος και διορισμένα τρία δικά μας παιδιά είναι Υφυπουργοί;!

Με δικό μας Αλβανό Πρόξενο στα Γιάννενα, με Μορφωτικό Ακόλουθο και Πρώτο Γραμματέα στην Αλβανική Πρεσβεία στην Αθήνα μέχρι χθες;!

Με δικά μας παιδιά βουλευτές σε Αλβανικά Κόμματα …

Με δύο κόμματα, ΚΕΑΔ και ΜΕΓΚΑ, σε διάσταση, σε διάσπαση και αλληλοσπαραγμό …

Με έπαρχους που πουλάν τη γη και δεν αντιστέκονται σε καμιά προσβολή.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, που η Αλβανική Κυβέρνηση κάνει του κεφαλιού της, για την νέα διοικητική διαίρεση, καθήκον του ΚΕΑΔ είναι να αποχωρήσει από τον κυβερνητικό συνασπισμό και οι βουλευτές ελληνικής καταγωγής σε αλβανικά κόμματα, να παραιτηθούν.

(Ναι, η Βόρειος Ήπειρος δεν ξεχνά και στηρίζει ΣΑΜΑΡΑ! Που μας έκοψε τη σύνταξη του ΟΓΑ. Εσείς καλά μας παιδιά- στη φωτογραφία – πείτε μας στις επερχόμενες εκλογές τι να ψηφίσουμε;!)

Το έχετε καταλάβει, είναι φοβερό;! Είναι, πραγματικά, δυστυχία να ζεις πάνω σε σύνορο.

Να είσαι Μειονοτικός.

25/07/2014

Σχετικά άρθρα: