Ένας χρόνος epimenoume.gr

Ένας χρόνος epimenoume.gr

Στις 02/08/2020 γράψαμε:

«Αυτή είναι – σας την αποκαλύψαμε – η επωνυμία της ιστοσελίδας μας.

Με λογότυπο – το αρχαίο θέατρο. Σύμβολο της κατοίκισής μας, ως Έλληνες γηγενείς, από αρχαιοτάτους χρόνους, στον άγιο τόπο μας. Για να φτάσουμε σε αυτή τη διαδικτυακή εφημερίδα, περάσαμε από σαράντα κύματα.

Πριν από το 1990, αρθρογραφήσαμε εθελοντικά σε αυστηρά ελεγχόμενες τοπικές εφημερίδες του μονοκομματικού συστήματος, ώσπου μια μέρα, το 1980, μετά από πρόταση αρχισυντάκτη, δεχτήκαμε να δημοσιογραφήσουμε επαγγελματικά στο «Λαϊκό Βήμα». Στο μοναδικό ελληνόφωνο φύλλο εκείνης της εποχής, για την Ε.Ε.Μ. στην Αλβανία.

Μετά από το 1990, εκδώσαμε δύο ιδιωτικές εφημερίδες – θετικές, κατ’ εμέ, απόπειρες, που δεν στηρίχθηκαν κι απέτυχαν: «Δικαίωμα» και «Πύρρος», που είχαν ως βασικό στόχο, με τα ποιοτικά άρθρα, τη συγκράτηση με κάθε τρόπο του κόσμου μας που ξεριζωνόταν μαζικά, στις πατρογονικές εστίες μας.

Σε συνέχεια – με το σεβασμό στην ελευθερία του ανεξάρτητου, αδέσμευτου λόγου μας – κρατήσαμε μάχιμες, ζωντανές στην επικαιρότητα, δύο στήλες: «Απέναντι» και «Τρικλοποδιές», στην πολυσέλιδη έγχρωμη ανεξάρτητη μάχιμη εφημερίδα, «Ελληνισμός».

Τώρα, μετά από τον διαδικτυακό Antilogos-gm.blogspot.com και το προφίλ μας στο facebook, με την διαδικτυακή επικοινωνία, την ιστοσελίδα epimenoume.gr αποσκοπούμε να πετύχουμε ένα αγωνιστικό βήμα με σύγχρονα μέσα, για να αντισταθούμε αποτελεσματικά, από κοινού, στις προκλήσεις της δύσκολης εποχής που διανύουμε.

Με την διαδικτυακή εφημερίδα epimenoume.gr, θα επιμείνουμε εποικοδομητικά, δυναμικά, για να συγκρατήσουμε, με κάθε θυσία, κόσμο στα ιερά πάτρια εδάφη μας.

Θα αγωνιστούμε σκληρά, με συγκεκριμένες έξυπνες πρωτοβουλίες, για δίκαια και δικαιώματα.

Θα προβάλλουμε και θα προστατέψουμε, σαν κόρη οφθαλμού τον πολιτιστικό μας θησαυρό: ήθη, έθιμα, λαογραφία – χορούς τραγούδια, φορεσιές… – ιστορία, παραδόσεις, όλες τις πολιτιστικές αξίες του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.

Θα στηρίξουμε πρωτοβουλίες, θα επιβραβεύσουμε πρωτοπόρους, θα ασκήσουμε αυστηρή κριτική σε ανεύθυνα άτομα.

Θα βρούμε τρόπους, αν στηρίξετε την ιστοσελίδα μας κι εσείς, τη λέξη «ενότητα» να την μετατρέψουμε από σχήμα λόγου, με πειθαρχημένες, με έξυπνες, με ευέλικτες, πολιτισμένες κινήσεις, ανεπηρέαστες από προσωπικά συμφέροντα, σε πράξη. Σε χειροπιαστό έργο.

Η έδρα, η σκεπή, το σπίτι της ιστοσελίδας μας, θα είναι στον τόπο μας, που τον αγαπάμε και παλεύουμε, με νύχια και με δόντια, για να τον κρατήσουμε ζωντανό.».

Υ.Γ. Κοινοποιούμε, για να πάει η είδηση σε όσο περισσότερους αναγνώστες!

Σχετικά άρθρα: