Αλβανοαμερικανός καθηγητής: Υπάρχουν διεφθαρμένοι στην κυβέρνηση, στο Κοινοβούλιο και στη Δικαιοσύνη

Αλβανοαμερικανός καθηγητής: Υπάρχουν διεφθαρμένοι στην κυβέρνηση, στο Κοινοβούλιο και στη Δικαιοσύνη

Ο Αλβανοαμερικανός καθηγητής Πελούμπ Πιλίντσι , ο οποίος επέστρεψε στην Αλβανία μετά από αρκετές δεκαετίες, λέει ότι δεν είναι μόνο ο πρώην πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα «Non Grata» από τις ΗΠΑ, αλλά υπάρχουν και πολλοί άλλοι.

Σε συνέντευξή του στο RTV Ora, δεν ανέφερε ονόματα, αλλά πρόσθεσε ότι υπάρχουν άτομα “Non Grata” στο Κοινοβούλιο και την κυβέρνηση.

«Όλοι οι πολίτες θέλουν να φύγουν από την Αλβανία, επειδή οι διεφθαρμένοι εδώ έκλεψαν και λεηλάτησαν τόσο πολύ πλούτο της χώρας. Στην Αλβανία, αν υπολογίσετε ότι 1484 πολίτες υπήρξαν βουλευτές εδώ και 29 χρόνια, είναι όλοι τους «Non Grata»- διεφθαρμένοι.

 Ο Αλβανοαμερικανός καθηγητής τόνισε ότι  ο χαρακτηρισμός «Non Grata» δεν σημαίνει μόνο ανεπιθύμητος αλλά ότι πρέπει να επιστρέψουν την περιουσία που κλέψανε από το λαό».

Μάλιστα, είπε ότι άτομα τα οποία υπηρετούν στην Ειδική Εισαγγελία κατά του Οργανωμένου Εγκλήματος (SPAK) είναι και αυτά «non grata».

«Τα αρχεία είναι πλήρη. Η Αμερική έχει δημιουργήσει την SPAK, αλλά με τον εισαγγελέα που είναι σήμερα, οι φάκελοι (διαφθοράς)  υπογράφονται, αλλά δεν προωθούνται, γιατί  υπάρχουν εκεί ‘non grata’, τόνισε.

Boldnews.al

echedoros-a.gr

Σχετικά άρθρα: