ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΤΩΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΣτΕ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΤΩΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΣτΕ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ

Γνωρίζοντας τις συνέπειες του νόμου 4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου – τροπολογία Βρούτση) ειδικά του άρθρου 7 παράγραφος 2, που αναφέρεται στην 40ετή μόνιμη και νόμιμη παραμονή μας στην Ελλάδα, σημειώνουμε τα εξής:

– Ο συγκεκριμένος νόμος δεν ταυτίζεται με τους όρους του συντάγματος περί Ισοτιμίας, Ισονομίας και Ισοπολιτείας.

– Μας εξαιρεί, ως κοινότητα, την ισότιμη συμμετοχή στο μερίδιο της Εθνικής Σύνταξης, επιβάλλοντας κριτήρια φωτογραφικά και απραγματοποίητα (40 έτη μόνιμη παραμονή στη χώρα όταν, ως γνωστόν, δικαίωμα εισόδου στον εθνικό κορμό της πατρίδας μας, αποκτήσαμε μετά το 1990 και, για αδιανόητους λόγος, η αναμέτρηση ξεκινά από το 1998).

– Μας αφαιρεί το δικαίωμα να ζήσουμε μία αξιοπρεπή ζωή με βάση την προσφορά μας, αφαιρώντας μας σχεδόν το μισό ποσό από την Εθνική Σύνταξη. Ποσό που αντιστοιχεί στο 1/40 για τον κάθε χρόνο που υπολείπονται των 40 ετών.

– Τεμαχίζει – διαιρεί τον ελληνικό πληθυσμό σε κατηγορίες, θίγοντας έτσι βάναυσα την ανθρώπινη υπόληψη και την εθνική μας περηφάνια, τη στιγμή που η χώρα μας είναι αντιμέτωπη με πρωτοφανή ιστορικές προκλήσεις.

-Η αδικία, σε βάρος της κοινότητάς μας, έχει αφετηρία την κατάργηση, το 2013, από την κυβέρνηση της Ν.Δ. του κ. Α.Σαμαρά, της σύνταξης του ΟΓΑ στους Ανασφάλιστους Υπερήλικες Βορειοηπειρώτες, με πρόσχημα την οικονομική κρίση. Μετά από 3,5 χρόνια μετατρέπεται σε επίδομα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ του κ. Α.Τσίπρα, εφαρμόζοντας το μέτρο των 40 ετών άδειας παραμονής, αφαίρεση της Αλβανικής πενιχρή σύνταξης και υποβάλλοντας τα περίφημα γερατειά μας σε ατέρμονη γραφειοκρατική ταλαιπωρία. Ποια υπεύθυνη κυβέρνηση θα σκεφτόταν ότι, ένας υπερήλικας θα μπορούσε να ανταπεξέλθει στις σημερινές απαιτήσεις της ζωής με 100 ευρώ περίπου το μήνα; Ποια κυβέρνηση θα εφάρμοζε τέτοια σκληρά μέτρα, για να ξεριζώσει και αυτούς τους λίγους που έχουν μείνει στις πατρογονικές εστίες, φυλάγοντας Θερμοπύλες;

 – Σημειώνουμε ότι, όλα αυτά τα χρόνια, κανένα από τα κόμματα της Βουλής των Ελλήνων, αλλά και των επίσημων εκπροσώπων μας, δεν ανέλαβε ουσιαστική δράση κατά των προαναφερθέντων αποφάσεων, νόμων και άρθρων, που πετσόκοψαν κυριολεχτικά τα δικαιώματά μας. Σε όλη αυτή τη διαδρομή, προέκυψαν διαμαρτυρίες, στάλθηκαν προσωπικές και ομαδικές επιστολές σε κυβερνήσεις, σε MΜΕ, έγιναν παρεμβάσεις σε πολιτικά πρόσωπα, έγιναν πορείες διαμαρτυρίας… Όλες αυτές οι κινήσεις, εκ των πραγμάτων, δεν εμψύχωσαν καμία ελπίδα, δεν απέδωσαν κανένα αποτέλεσμα.

-Εκ των υστέρων, τοποθετήθηκαν επί του θέματος, πολιτικά πρόσωπα και κόμματα. Όπως:

-Παρέμβαση στη Βουλή από δύο βουλευτές του ΚΙΝΑΛ.

-Επερώτηση από 29 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (λες και δεν ήταν οι ίδιοι που ψήφισαν τον συγκεκριμένο νόμο).

 -Επερώτηση από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στον Υπουργό της δικιάς τούς κυβέρνησης.  

-Ερώτηση από το Γραμματέα του ΚΚΕ στον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

-Το κυριότερο από όλα: Υπόσχεση, όχι μόνο του κυρίου Βρούτση, σε συζήτηση στη Βουλή, αλλά και του ίδιου του Πρωθυπουργού, κυρίου Κυριάκου Μητσοτάκη, πριν και μετά τις εκλογές, ότι θα αποκαταστήσει την αδικία. Όλα αυτά προσκρούουν σε ένα ΤΕΙΧΟΣ, που λέγεται: ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ. Για όλα αυτά, λοιπόν, και μην τρέφοντας καμία ελπίδα για την υλοποίηση των υποσχέσεων, αποφασίσαμε να ΠΡΟΣΦΥΓΟΥΜΕ ως Βορειοηπειρωτική Κοινότητα, στη Δικαιοσύνη, ως Πυλώνας της Δημοκρατίας, κατά του νόμου 4387 του 2016, προσδοκώντας τη Δικαίωση.

Σε αυτό τον αγώνα, προφανώς, έχουμε προσκαλέσει και τα αδέρφια μας, τους Έλληνες Πόντιους, προερχόμενοι από το 1990 από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Με τους οποίους μας ενώνει η κοινή ελληνική καταγωγή και η κοινή μοίρα.

Δηλώνουμε ότι δεν επιδιώκουμε καμία πολιτική σκοπιμότητα και κανένα προσωπικό όφελος. Δεν έχουμε ούτε χορηγούς και χρηματοδότες, ούτε γραφεία πολιτικών πεποιθήσεων. Η κίνηση αυτή, δεν αποτελεί μομφή σε όποια προσπάθεια έχει γίνει μέχρι σήμερα. Απεναντίας, σεβόμαστε, εκτιμούμε, στηρίξαμε και θα στηρίξουμε οποιαδήποτε πρωτοβουλία ίδιου σκοπού.

Δικαιούται, ο καθένας μας, να έχει τα πιστεύω του, τις επιφυλάξεις του, τις αμφιβολίες του, από τα έως τώρα πεπραγμένα, από εκλεγμένους και μη. Δεν δικαιολογούμαστε όμως, να μείνουμε στην ΑΠΡΑΞΙΑ και στην ΑΠΑΘΕΙΑ.

-Σας καλούμε, λοιπόν, να συμπαρασταθείτε όλοι στην κίνηση αυτοί. Το οφείλουμε στον εαυτό μας και στις οικογένειές μας. Οι άμεσα θιγόμενοι, όσοι έχουν συνταξιοδοτηθεί και οι έμμεσα ενδιαφερόμενοι, που είναι προς συνταξιοδότηση, να δώσουν δυναμικά το παρών τους. Θα είμαστε στη διάθεσή σας, για κάθε απορία. Η προσπάθεια είναι όλων μας. Όσοι πιστοί προσέλθετε!

Η ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΣτΕ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ

Ονοματεπώνυμο

Αλέκος ΠΑΠΠΑΣ

Αλκιβιάδης ΝΤΑΛΕΣ

Αντώνης ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Βαγγέλης ΠΑΠΠΑΣ

Γιώργος ΜΥΤΙΛΗΣ

Δημήτρης ΜΑΓΚΛΑΡΑΣ

Ηλίας ΘΑΝΟΣ

Θεοδόσης ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ

Κώστας ΖΑΦΕΙΡΗΣ

Μενέλαος ΜΑΤΣΑΣ

Νικόλαος ΜΗΤΣΗΣ

Νίκος ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Νικόλαος ΠΑΠΑΗΛΙΑΣ

Σπύρος ΦΟΥΝΤΑΣ

Χρήστος ΤΣΑΛΙΚΗΣ

Αθήνα, ημερομηνία: 29/11/2020

Σχετικά άρθρα: