Η Ekaterina Solovova επικεφαλής της ΕΤΑΑ στην Αλβανία

Η Ekaterina Solovova επικεφαλής της ΕΤΑΑ στην Αλβανία

Η Ekaterina Solovova ανέλαβε σήμερα τη θέση της ως επικεφαλής στην Αλβανία για την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ). Θα εδρεύει στην πρωτεύουσα, τα Τίρανα, και θα επιβλέπει τις επενδύσεις, την πολιτική δέσμευση και τις συμβουλευτικές υπηρεσίες της Τράπεζας στη χώρα.

Η Solovovaκα είπε: «Είμαι ενθουσιασμένη που θα συμμετάσχω στην εξαιρετική ομάδα στα Τίρανα και θα οδηγήσω την ισχυρή παράδοση της υποστήριξης της ΕΤΑΑ στην Αλβανία. Αυτή η όμορφη χώρα έχει πολλές δυνατότητες και, μαζί με τους συνεργάτες μας, θα συνεχίσουμε να βοηθούμε την Αλβανία να οικοδομήσει μια βιώσιμη, ψηφιακή και χωρίς αποκλεισμούς οικονομία.»

Με διπλή υπηκοότητα Ρωσική και Βρετανική, η Solovova εντάχθηκε στην ΕΤΑΑ το 2004 στην ομάδα Τηλεπικοινωνιών, Μέσων και Τεχνολογίας, συνεχίζοντας την καριέρα της για να εργαστεί στον κλάδο των ιδιωτικών μετοχών στο Λονδίνο το 2006. Επανήλθε στην Τράπεζα το 2012 ως Επικεφαλής του Μόνιμου Γραφείου στη Σαμάρα της Ρωσίας και αργότερα κατείχε ανώτερες θέσεις στον τραπεζικό τομέα, ως σύμβουλος του Προέδρου και, πιο πρόσφατα, στην ομάδα Private Equity. Η Solovova είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το Thunderbird Global School of Management.

Στην Αλβανία, η Solovova διαδέχεται τον Matteo Colangeli, ο οποίος διορίστηκε Διευθυντής της ΕΤΑΑ για την περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων και επικεφαλής της Σερβίας.

Η ΕΤΑΑ είναι ένας κορυφαίος θεσμικός επενδυτής στην Αλβανία και, μέχρι σήμερα, έχει επενδύσει περισσότερα από 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ σε 112 έργα στη χώρα. Η τελευταία στρατηγική ανά χώρα υιοθετήθηκε τον Φεβρουάριο του 2020 και δίνει έμφαση στην υποστήριξη της αειφόρου ανάπτυξης του ιδιωτικού τομέα, στηριζόμενη στο ισχυρό επιχειρηματικό πνεύμα στην οικονομία, στην ενίσχυση της εμπορευματοποίησης έργων υποδομής και στην προώθηση βιώσιμης ενέργειας και περιβαλλοντικά ορθών επενδύσεων. 

ibna

Σχετικά άρθρα: