Κατηγορηματικά αρνητικός ο Έντι Ράμα για καταυλισμό μεταναστών από τη Βρετανία

Κατηγορηματικά αρνητικός ο Έντι Ράμα για καταυλισμό μεταναστών από τη Βρετανία

Ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, δήλωσε ότι δεν θα κατασκευαστεί στην Αλβανία καταυλισμός για μετανάστες προερχόμενους από τη Βρετανία.

Απέκλεισε κατηγορηματικά κάθε πιθανότητα η Αλβανία να «δημιουργήσει στρατόπεδα για μετανάστες από πλούσιες χώρες» στο έδαφός της.

«Δεν είμαι εδώ για να εξηγήσω γιατί το κάνουν αυτό. Αλλά αν με ρωτήσετε, θα σας απαντήσω, η Αλβανία δεν θα είναι ποτέ ένα μέρος όπου πολύ πλούσιες χώρες θα στήσουν στρατόπεδα για τους πρόσφυγες τους», είπε ο Ράμα σε δημοσιογράφο όταν ρωτήθηκε από βρετανικά μέσα ενημέρωσης ότι η Βρετανία θα χτίσει έναν προσφυγικό καταυλισμό στο αλβανικό έδαφος.

Στα δημοσιεύματα των βρετανικών ΜΜΕ μιλούν για «μυστικές συνομιλίες» βρετανικής και αλβανικής κυβέρνησης για την κατασκευή προσφυγικού καταυλισμού, κάτι για το οποίο αντέδρασε και η υπουργός Άμυνας Όλτα Τζάτσκα, όπως γράφουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης.

«Τα ίδια παλιά fake news, αυτή τη φορά στο πρωτοσέλιδο μιας έγκριτης εφημερίδας όπως η Daily Mail και οι Times! Παρεμπιπτόντως, δεν είμαι «αυτός» αλλά «αυτή» που πάντα θαύμαζε την ποιότητα των βρετανικών ΜΜΕ. «Είναι ατυχές», έγραψε η Τζάσκα σε ανάρτησή της στο Twitter.

echedoros-a.gr

Σχετικά άρθρα: