Μπάιντεν στην επέτειο της Ανεξαρτησίας της Αλβανίας: Καταπολεμήστε τη διαφθορά!

Μπάιντεν στην επέτειο της Ανεξαρτησίας της Αλβανίας: Καταπολεμήστε τη διαφθορά!

Ο Δήμος Αθηναίων τιμά την εθνική γιορτή των Αλβανών

Την ημέρα της σημαίας και την 109η επέτειο της Ανεξαρτησίας, ανώτεροι ηγέτες της διεθνούς πολιτικής από διάφορες χώρες του κόσμου έστειλαν τα συγχαρητήριά τους στην Αλβανία. 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, σε επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο της χώρας Ιλίρ Μέτα, γράφει ότι οι δύο χώρες έχουν μια φιλία που βασίζεται στους οικογενειακούς δεσμούς και την ιστορία, καθώς και στις δημοκρατικές αξίες.

 Ο Αμερικανός Πρόεδρος σημειώνει ότι είναι εντυπωσιακά όσα έχει πετύχει η Αλβανία από το 1991, ενώ προσθέτει ότι η χώρα είναι στενός φίλος των ΗΠΑ και σημαντικός σύμμαχος του ΝΑΤΟ.

Μεταξύ άλλων, στον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος Μπάιντεν αναφέρει ότι η Αλβανία δείχνει στον κόσμο τη μεγάλη της φιλοξενία περιμένοντας και δίνοντας ένα ασφαλές καταφύγιο στους Αφγανούς που κινδυνεύουν. 

Στο τέλος της επιστολής του, ο Μπάιντεν τονίζει για άλλη μια φορά τη στήριξη των ΗΠΑ προς την Αλβανία.

 Ο Μπάιντεν προτρέπει την Αλβανία να καταπολεμήσει τη διαφθορά, να διασφαλίσει ένα διαφανές και ισότιμο επιχειρηματικό κλίμα για τους Αλβανούς και ξένους επενδυτές, προσβλέποντας στο ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας.

Μέσω μηνύματος τον χαιρετισμό του μετέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος συνεχάρη τους Αλβανούς για την 109η επέτειο της ανεξαρτησίας. Υπενθύμισε επίσης ότι η φιλία μεταξύ των δύο χωρών χρονολογείται περισσότερο από έναν αιώνα. 

Επίσης μέσα από μια φωτογραφία στρατιωτικής στολής της Αλβανίας, στο κοινωνικό δίκτυο Instagram, το ΝΑΤΟ ζήτησε από τους φίλους του να συμμετάσχουν στις «γιορτές».

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και ο πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα συνεχάρησαν την Αλβανία για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας μέσω μηνυμάτων που απευθύνθηκαν στον Πρόεδρο Ιλίρ Μέτα.

 Οι δύο ηγέτες μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών εξέφρασαν την αμέριστη υποστήριξή τους για την έναρξη των διαπραγματεύσεων της Αλβανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Ο Δήμος Αθηναίων τιμά την εθνική γιορτή των Αλβανών

5α


Με αφορμή τον εορτασμό της ημέρας της αλβανικής σημαίας και της εθνικής εορτής, ο δήμος Αθηναίων αποφάσισε να φωτίσει στα χρώματα της αλβανικής σημαίας την πλατεία ‘Ομονοίας’ με μεγάλο συμβολισμό για χιλιάδες Αλβανούς μετανάστες.

Ήταν μια απόφαση του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη για τη μεγαλύτερη κοινότητα μεταναστών που ζει στην Ελλάδα.

Είναι η πρώτη φορά που ο δήμος της ελληνικής πρωτεύουσας εκτιμά μια κοινότητα μεταναστών που ζει στη χώρα.

Αλβανικά ΜΜΕ

echedoros-a.gr

Σχετικά άρθρα: