Οποιαδήποτε ρύθμιση ή λύση, θα έρθει μόνον υπό την επιβολή της Δικαιοσύνης

Οποιαδήποτε ρύθμιση ή λύση, θα έρθει μόνον υπό την επιβολή της Δικαιοσύνης

Αγαπητοί συμπατριώτες, μετά από αρκετό χρονικό διάστημα απουσίας, επανερχόμαστε.

Ας ευχηθούμε εξαρχής: «ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στην ένδοξη Επέτειο του Μεγάλου ΟΧΙ».

Άλλωστε, γνωρίζετε καλά, ότι η σελίδα αυτή δημιουργήθηκε να υπηρετήσει έναν συγκεκριμένο σκοπό. Να σας κρατάει ενήμερους για την πορεία της όλης διαδικασίας της Δικαστικής Οδού που έχουμε επιλέξει για την αποκατάσταση της μεγάλης αδικίας που προκάλεσε σε ένα μεγάλο κομμάτι συνταξιούχων ο νόμος 4387/16. Ως γνωστό, η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της Νομικής επίλυσης από της 24.4.2021.

Η δικαστική διαδικασία είναι χρονοβόρα. Είμαστε όμως, οπλισμένη με την απαιτούμενη υπομονή και επιμονή. Με μεθοδικότητα, με σωστές κινήσεις, προχωράμε βήμα – βήμα, μέχρι να πετύχουμε την πλήρης δικαίωση.

Οι απαντήσεις που εισπράξαμε από τα αρμόδια κυβερνητικά και ασφαλιστικά όργανα, μετά την εξώδικη όχληση, αναδεικνύουν ακόμα μια φορά την ορθότητα των αποφάσεων μας. Την υπόθεση πια θα τη χειριστεί εισηγητική επιτροπή του ΣτΕ, θα την προωθήσει για εκδίκαση στην Ολομέλεια του ΣτΕ.

Μολονότι εξαρχής έχουμε ξεκαθαρίσει πως δεν υπάρχει καμία πρόθεση να μπούμε σε αντιπαράθεση με άλλες ομάδες που υποτίθεται ότι αγωνίζονται για τον ίδιο σκοπό, μετά λύπης παρατηρούμε μια αρνητική στάση, μέχρι και τρικλοποδιές στην έντιμη και ταπεινή προσπάθειά μας.

Όλοι μας ζήσαμε τις τελευταίες μέρες την σαπουνόπερα της «Μεγάλης» κοινοποίησης και του «Βροντερού» συλλαλητηρίου. Όσοι ήσασταν εκεί, διαπιστώσατε τα χάλια μας, γιατί τα παπαγαλάκια του διαδικτύου εντελώς άλλη φαντασμαγορική εικόνα παρουσιάζουν.

Αυτό όμως, που μας κάνει εντύπωση, είναι το γεγονός, ότι όλοι μιλάνε για έναν αντισυνταγματικό νόμο, για την μη εφαρμογή ενός νόμου στην περίπτωση των υπερηλίκων ανασφάλιστων, για μη εφαρμογή αποφάσεων του Ανώτατου Ελεγκτικού Συνεδρίου, για την μη εφαρμογή της υπάρχουσας νομοθεσίας στην περίπτωση των αναπήρων. Ενώ έχουμε να κάνουμε με θέματα βαθιάς νομικής αφής, κανένας δεν αναφέρεται στην λύση της Δικαιοσύνη.

Εμείς δεν τρέφουμε αυταπάτες, πως με παρωχημένες μεθόδους, με αναχρονιστικούς τρόπους συναισθηματικής φόρτισης, με ζητωκραυγές, με πατριωτικούς όρκους πίστης και αφοσίωσης και κουβεντολόγι συνταξιούχων στην πλατεία Κλαυθμώνος, μπορούν να συγκινήσουν τις σημερινές κυβερνήσεις των ψυχρών αριθμών, των άψυχων λογιστικών και των μνημονιακών εξώσεων, είναι βαθιά νυχτωμένοι. Ας το καταλάβουν καλά ότι οποιαδήποτε ρύθμιση η λύση, θα έρθει μόνο υπό την επιβολή της Δικαιοσύνης. Ακριβώς ότι συνέβη και με τις άλλες κοινωνικές ομάδες, που σήμερα παίρνουν πίσω περικοπές της περιόδου 2015-2016, υπό τις υποδείξεις των δικαστικών αποφάσεων.

Επίσης, κάτι που απόσπασε την προσοχή μας, είναι μια επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της χώρας, για το ίδιο θέμα από ομάδα επιφανών του χώρου μας. Εντωμεταξύ άλλων διαβάζουμε: «θα ασκήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα, μέχρι την οριστική δικαίωση μας».

Αν εννοούν τη ΝΟΜΙΚΗ λύση, μας χαροποιεί το γεγονός ότι επιτέλους δραστηριοποιήθηκαν τα αντανακλαστικά της διανόησής μας, έστω και καθυστερημένα.

Αλλά, οφείλουν να γνωρίζουν πως κάποιοι άλλοι, 60 γενναίοι συνταξιούχοι, ήδη το έχουν πράξει.

Εδώ είμαστε και ίδωμεν.

ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΤΟ ΣτΕ ΘΙΓΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4387/16.

Σχετικά άρθρα: