Τα Τίρανα καλούν την Ελλάδα να συμμετάσχει στην πρωτοβουλία «Ανοιχτά Βαλκάνια»

Τα Τίρανα καλούν την Ελλάδα να συμμετάσχει στην πρωτοβουλία «Ανοιχτά Βαλκάνια»

Η πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, κάλεσε την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ουγγαρία να συμμετάσχουν στη σύνοδο κορυφής των «Ανοιχτών Βαλκανίων» κατά τους επόμενους έξι μήνες.

«Αποφασίσαμε σήμερα να προσκαλέσουμε τους επόμενους 6 μήνες την Ιταλία, την Ελλάδα και την Ουγγαρία στη σύνοδο κορυφής «Ανοιχτά Βαλκάνια», επειδή έχουμε συνειδητοποιήσει ότι θα πρέπει να υπάρχουν λιγότερα εμπόδια για τους εμπόρους ακόμη και όταν φτάνουν στην ΕΕ, το ελεύθερο εμπόριο με την περιοχή μόνο δεν αρκεί. Θα επικοινωνήσουμε με τις χώρες της ΕΕ και θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε την κοινή περιφερειακή αγορά μαζί με την ευρωπαϊκή κοινή αγορά», είπε ο Ράμα στη σύνοδο κορυφής της πρωτοβουλίας «Ανοιχτά Βαλκάνια», που πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα.

Στη σύνοδο κορυφής «Ανοιχτά Βαλκάνια» στα Τίρανα, οι τρεις ηγέτες, Έντι Ραμα, Αλεξάνταρ Βούτσιτς και Ζόραν Ζάεφ, ζήτησαν τη δέσμευση και άλλων χωρών στην περιοχή, δηλαδή του Κοσσυφοπεδίου, του Μαυροβουνίου και της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, που μέχρι στιγμής έχουν αρνηθεί να συμμετάσχουν. σε αυτή την πρωτοβουλία.

 Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Διεύρυνση Όλιβερ Βαρέλι κατέστησε σαφές ότι η ΕΕ υποστηρίζει την πρωτοβουλία και όχι μόνο ενθαρρύνει τη συνέχισή της, αλλά καλεί και άλλα κράτη να συμμετάσχουν.

Shqiperia

echedoros-a.gr

Σχετικά άρθρα: