Ηλεκτρονικά η καταχώρηση ληξιαρχικών πράξεων των Ελλήνων του εξωτερικού από τη νέα χρονιά

Ηλεκτρονικά η καταχώρηση ληξιαρχικών πράξεων των Ελλήνων του εξωτερικού από τη νέα χρονιά

Aπό την 1η Ιανουαρίου 2022, η καταχώρηση των ληξιαρχικών πράξεων θα πραγματοποιείται απευθείας μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας από τα κατά τόπους προξενεία

Ηλεκτρονικά και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα γίνεται με τη νέα χρονιά η καταχώρηση γεννήσεων, γάμων, θανάτων και άλλων ληξιαρχικών πράξεων των Ελλήνων πολιτών που κατοικούν στο εξωτερικό.

Ειδικότερα, από την 1η Ιανουαρίου 2022, η καταχώρηση των ληξιαρχικών πράξεων θα πραγματοποιείται απευθείας μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας από τα κατά τόπους προξενεία, τα οποία θα είναι διασυνδεδεμένα με το «Μητρώο Πολιτών, ενώ μέχρι σήμερα, μετά την αίτηση των ομογενών, τα προξενεία τις προωθούσαν στο Ειδικό Ληξιαρχείο στην Αθήνα, με αποτέλεσμα η διαδικασία να υπερβαίνει ακόμη και τους έξι μήνες.

Με την ενεργοποίηση του νέου συστήματος, αναμένεται να επιταχυνθεί και να απλοποιηθεί σημαντικά η διαδικασία εξυπηρέτησης των πολιτών. Οι αλλαγές στη διαδικασία, σύμφωνα με το ertnews,gr, θα έχουν άμεσο αποτέλεσμα στη δραστική μείωση του χρόνου διεκπεραίωσης των ληξιαρχικών εγγράφων, ενώ παράλληλα θα αποσυμφορηθεί σημαντικά ο φόρτος εργασίας των προξενικών αρχών.

imerisia.gr

Σχετικά άρθρα: