Η αλβανική σημαία σε γραφείο υπουργού στο Μαυροβούνιο προκαλεί αντιδράσεις

Η αλβανική σημαία σε γραφείο υπουργού στο Μαυροβούνιο προκαλεί αντιδράσεις

Έντονες αντιδράσεις  προκάλεσε στο Μαυροβούνιο μια φωτογραφία του υπουργού Δημόσιας Διοίκησης στο Μαυροβούνιο, Μαράς Ντουκάι, με τις σημαίες του Μαυροβουνίου και της Αλβανίας.

Το Κέντρο Πολιτικής Αγωγής και άλλες φιλοσερβικές ομάδες αποκαλούν σκανδαλώδη τη φωτογραφία του υπουργού από το Τούζι, αλβανικής καταγωγής. 

Σύμφωνα με αυτούς, ο υπουργός έχει κάθε δικαίωμα να σεβαστεί την υπαγωγή του, αλλά φαίνεται να μην εμμένει στα συμφέροντα του κράτους του Μαυροβουνίου.

«Ο Υπουργός Δημόσιας Διοίκησης Μαράς Ντουκάι, παρόλο που προέρχεται από το κόμμα της εθνικής μειονότητας, πρέπει να γνωρίζει ότι ως μέλος της κυβέρνησης του  Μαυροβουνίου, και ειδικά όταν ενεργεί ως υπουργός, έχει την υποχρέωση να εκπροσωπεί τα συμφέροντα των κράτους του Μαυροβουνίου και όλων των πολιτών του, ανεξαρτήτως εθνικής ή οποιασδήποτε άλλης καταγωγής» αναφέρει η αντίδραση του Κέντρου Πολιτικής Αγωγής (QQQ). 

Ο νόμος για την επιλογή, τη χρήση και τη δημόσια προβολή εθνικών συμβόλων προβλέπει την απαγόρευση της προβολής συμβόλων άλλων χωρών, μεταξύ άλλων, σε κρατικές δομές», έγραψαν στον λογαριασμό τους στο Twitter.

Μετά από αυτές τις αντιδράσεις στα ΜΜΕ και την κοινή γνώμη του Μαυροβουνίου, ο ίδιος ο Ντουκάι έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του με τη φωτογραφία, δηλώνοντας ότι όλα είναι σύμφωνα με τον κρατικό κανονισμό. Ενώ πρόσθεσε ότι δεν τράβηξε τη φωτογραφία στο γραφείο διοίκησης αλλά στον Δήμο Τούζι, χαρακτηρίζοντας άχρηστους όλους τους υπαινιγμούς.

«Η φωτογραφία μου, στην οποία μπορείτε να δείτε τη σημαία του αλβανικού λαού στο Μαυροβούνιο εκτός από τη σημαία του Μαυροβουνίου, δεν προέρχεται από το Υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης, γιατί αυτό δεν θα ήταν σύμφωνο με τους κανονισμούς του κράτους μας. Λυπάμαι που τα μέσα ενημέρωσης και ο δημόσιος χώρος του Μαυροβουνίου εξακολουθεί να αποτελεί πεδίο δοκιμών για μη επαληθευμένες, συγκλονιστικές πληροφορίες και εικασίες διαφόρων ειδών», διευκρίνισε ο ίδιος.

Στο Μαυροβούνιο υπάρχει νόμος που απαγορεύει οποιαδήποτε άλλη σημαία εκτός της χώρας σε δημόσιους χώρους.

Gazeta Dita / echedoros-a.gr

Σχετικά άρθρα: