Η Γαλλία κλείνει πρεσβεία και προξενείο στην Τουρκία για λόγους ασφαλείας

Η Γαλλία κλείνει πρεσβεία και προξενείο στην Τουρκία για λόγους ασφαλείας

Το κλείσιμο της πρεσβείας της στην Άγκυρα και του γενικού προξενείου της στην Κωνσταντινούπολη μέχρι νεωτέρας ανακοίνωσε η Γαλλία, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας.

Οι γαλλικές διπλωματικές αποστολές στις τρεις κυριότερες πόλεις της Τουρκίας έκλεισαν μέχρι νεωτέρας ενώ ακυρώθηκαν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις για την εθνική εορτή της Γαλλίας, που γιορτάζεται στις 14 Ιουλίου, για λόγους ασφαλείας, ανακοίνωσε σήμερα η πρεσβεία στην Άγκυρα.

Το γενικό προξενείο της Γαλλίας στην Κωνσταντινούπολη επρόκειτο να πραγματοποιήσει δεξίωση απόψε για την εθνική εορτή, ενώ οι γαλλικές αποστολές στην Άγκυρα και στη Σμύρνη είχαν προγραμματίσει εκδηλώσεις για αύριο Πέμπτη.

“Για λόγους ασφαλείας, οι δεξιώσεις της 14ης Ιουλίου που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν στην Άγκυρα, την Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη ακυρώνονται”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η πρεσβεία, προσθέτοντας ότι έχει ενημερώσει τις τουρκικές αρχές για την απόφαση και βρίσκεται σε στενή επαφή μαζί τους.

“Η πρεσβεία της Γαλλίας στην Άγκυρα, καθώς και το γενικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη θα είναι κλειστά από τις 13:00 της Τετάρτης 13ης Ιουλίου και μέχρι νεωτέρας”, ανέφερε. Η απόφαση αφορά επίσης τη γαλλική διπλωματική αποστολή στη Σμύρνη.

Το γενικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη ανέφερε νωρίτερα πως υπάρχουν πληροφορίες περί “σοβαρής απειλής στους σχεδιασμούς για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 14ης Ιουλίου στην Τουρκία”.

Η Τουρκία αντιμετωπίζει πολλαπλές απειλές ασφαλείας, περιλαμβανομένων και εκείνων που προέρχονται από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο κατηγορείται για την τριπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στο κύριο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης πριν από δύο εβδομάδες με αποτέλεσμα τον θάνατο 45 ανθρώπων και τον τραυματισμό εκατοντάδων άλλων. Η επίθεση ήταν η πιο αιματηρή σε μια σειρά επιθέσεων που σημειώθηκαν φέτος στη χώρα μέλος του ΝΑΤΟ.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά άρθρα: