Η Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Αλβανίας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

Η Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Αλβανίας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

Η Πρόεδρος της Αλβανικής Εθνοσυνέλευσης, Lindita Nikolla, πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα. Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκε η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο κομμάτων, ενώ ο Τασούλας συνεχάρη τη Nikolla για το νέο της έργο. Η Nikolla εξήρε τη στήριξη που έχει δείξει η Ελλάδα στο ευρωπαϊκό ταξίδι της Αλβανίας.

«Η Ελλάδα είναι ένας πολύτιμος γείτονας, ένας ιστορικός και σταθερός φίλος, ένας σημαντικός εταίρος της Αλβανίας στην πορεία προς τη δημοκρατία, την πρόοδο και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μας είναι στρατηγικής σημασίας και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσει να ενισχύεται στο πνεύμα της καλής γειτονίας, προς όφελος των κοινών μας συμφερόντων, της στενής εταιρικής σχέσης στο ΝΑΤΟ και της κοινής ευρωπαϊκής προοπτικής. Η Αλβανία είναι ευγνώμων στην Ελλάδα για τη μεγάλη, σαφή και αποφασιστική υποστήριξη της διαδικασίας ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, την έναρξη των διαπραγματεύσεων και είμαστε πεπεισμένοι ότι έχουμε αυτή την υποστήριξη για τη διεξαγωγή της πρώτης διακυβερνητικής στρογγυλής τράπεζας κατά τη διάρκεια της σλοβενικής Προεδρίας, εντός του Δεκεμβρίου 2021. Οι χώρες συνδέονται από τις δύο ισχυρές γέφυρες φιλίας: την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία, η οποία απολαμβάνει όλα τα δικαιώματα που απολαμβάνουν οι Αλβανοί πολίτες και την κοινότητα των Αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα, οι οποίοι αποτελούν τη μεγαλύτερη κοινότητα αλλοδαπών και εδώ και τριάντα χρόνια συνεισφέρουν για τις οικογένειές τους, για τις οικονομίες και τα συστήματα πρόνοιας και των δύο χωρών», δήλωσε η Nikolla.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου, η Nikolla ευχαρίστησε τον Τασούλα για τη βοήθεια που παρείχε η Ελλάδα στην Αλβανία για την αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού της 26ης Νοεμβρίου 2019, καθώς και για τη δωρεά πάνω από 120 χιλιάδων δόσεων εμβολίων, βοηθώντας στην αντιμετώπιση και την έξοδο από την πανδημία του Covid-19.

Παράλληλα, η Nikolla συνάντησε και τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη.

Η Lindita Nikolla βρίσκεται στην Ελλάδα, όπου θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλίων των κρατών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία πραγματοποιείται στην Αθήνα, στις 20-23 Οκτωβρίου 2021.

ibna

Σχετικά άρθρα: