Η ψυχιατρική πανδημία των Ιωαννίνων

Η ψυχιατρική πανδημία των Ιωαννίνων

Άλκης Πούλης

Ελλαδίτης επιχειρηματίας στα Τίρανα ήθελε να έρθει Πρέβεζα για επιχειρηματικούς σκοπούς, σοβαρότατος άνθρωπος, σοβαρός επενδυτής και φανατικός χορηγός των εκδηλώσεων της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Αρχιεπισκοπής, πλήρως εμβολιασμένος, κάτοχος εταιρικού οχήματος μεγάλης ελληνικής επιχείρησης.

Ο πιο σύντομος δρόμος προφανώς από Κακαβιά. Εμ όχι…

– Δεν έβρισκε PLF διότι στις 12:05 κάθε μέρα τα μεσάνυχτα εξαντλούνται τα 400 της αντίστοιχης μέρας της επόμενης εβδομάδας προφανώς από απλούς απελπισμένους πολίτες, από κυκλώματα των ΚΤΕΛ για τους εργάτες γης, κτλ, κτλ.

– Ούτε με παρέμβαση άνωθεν έγινε τίποτε για ταξίδι επιχειρηματικού σκοπού, μιας και ο ΕΟΔΥ στην Κακαβιά ΔΕΝ θεωρεί επιχειρηματικό σκοπό μετακίνησης οτιδήποτε άλλο παρά τα φορτηγά μεταφορών κοτόπουλων Ιωαννίνων και χοίρων Άρτας κτλ, κτλ.

– Ούτε αυξήθηκε το όριο στα 1.000 άτομα την ημέρα όπως αναμενόταν (προς έκπληξη της ίδιας της Πρεσβείας), διότι δεν υπάρχει διαθέσιμο ΚΟΜΥ στην Κακαβιά για να ανοίξει κανονικά όπως οι άλλοι μεθοριακοί σταθμοί γιατί υπάρχει αυστηρή τοπική εντολή (ξέρετε εσείς) να γίνονται ράπιντ τεστ σε ΟΛΟΥΣ!!!!! και στους εμβολιασμένους!!!! ΑΣΧΕΤΑ από τις συστάσεις του αλγόριθμου EVA για δειγματοληπτικό έλεγχο όπως σε όλες τις άλλες πύλες εισόδου. Στην Κακαβιά πρέπει να ελέγχονται με ράπιντ τεστ ΟΛΟΙ ΑΥΣΤΗΡΑ!!!! (μόνο στην Κακαβιά). Με 5-7 λεπτά το τεστ από ένα ΚΟΜΥ και 12 ώρες μόνο λειτουργία… το 400 άτομα την ημέρα το λες και θαύμα… να γίνουν 300 από αύριο!

– Ε, ξεκίνησε ο άνθρωπος, πήγε από Σκόπια, έκανε PLF από το Τελωνείο Ευζώνων, πέρασε κανονικά χωρίς καν ράπιντ τεστ με το πιστοποιητικό εμβολιασμού, ήπιε και το φρέντο του στην Θεσσαλονίκη, έκανε το γύρο των Βαλκανίων για να φτάσει στον προορισμό του, γιατί η ψυχιατρική κλινική στα Ιωάννινα προφανώς δεν κάνει καλά τη δουλειά της.

Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση… πραγματικά!

Φαντάσου τώρα τι να μπορεί να κάνει ένας απλός Έλληνας Πολίτης με όλη αυτή την απίστευτη πλην Κακαβιάς λειτουργία της Πολιτικής Προστασίας στα σύνορα… για Έλληνες πολίτες, εμβολιασμένους και με αρνητικό μοριακό τεστ!

Υ.Γ. Αν πάρω το φίλο μου τον Νίκο στη Βέροια να μου στείλει ένα χαρτί ότι ο κουμπάρος του θα με πάρει να μαζέψω κεράσια, περνάω αυθημερόν από Κρυσταλλοπηγή!

Είναι και αυτό μια λύση!