Θρήνος στην κηδεία του άτυχου αλεξιπτωτιστή

Θρήνος στην κηδεία του άτυχου αλεξιπτωτιστή

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης, συγγενείς, συνάδελφοι και φίλοι είπαν το «τελευταίο αντίο» στον αλεξιπτωτιστή Κώστα Μελιγκώνη, ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά από πτώση με αλεξίπτωτο το βράδυ της Πέμπτης.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον ιερό ναό της Αγίας Ευθυμίας στη Νέα Χαλκηδόνα.

Το «παρών» έδωσε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ενώ στεφάνι έστειλαν και οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Φώφη Γεννηματά και Αλέξης Τσίπρας.

Ο άτυχος καταδρομέας το βράδυ της Πέμπτης από τα 8.500 πόδια εκτέλεσε νυχτερινό επιχειρησιακό άλμα από ελικόπτερο Σινούκ. Η σορός του 34χρονου βρέθηκε μετά από πολύωρες έρευνες σε σημείο ανάμεσα από τη θάλασσα του κόλπου των Μεγάρων και βαλτώδη περιοχή, εκτός της ζώνης ρίψεως των αλεξιπτωτιστών. Μεταφέρθηκε με ελικόπτερο Super Puma στο στρατόπεδο Σακέτα κι από εκεί στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις και οι Έλληνες θρηνούν ένα παλικάρι που έπεσε στο καθήκον. Τον λοχία των αλεξιπτωτιστών μας, που τραυματίστηκε θανάσιμα σε μια απαιτητική άσκηση. Η σκέψη μας είναι στην οικογένεια του λοχία, που χάθηκε με το εθνόσημο στο στήθος. Η Πολιτεία θα είναι δίπλα της», ανέφερε σε χθεσινή ανάρτηση του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επικοινώνησε με τον αδελφό του άτυχου αλεξιπτωτιστή, που επίσης ανήκει στις επίλεκτες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετικά άρθρα: