Θύμα… πολυπολιτισμικότητας η Εθνική Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία

Θύμα… πολυπολιτισμικότητας η Εθνική Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία

Της Κρινιώς Καλογερίδου*

Νόμιζα ότι τα πάρε δώσε του Ερντογάν με τον Ράμα απ’ το ’15 και ύστερα περιλάμβαναν αποκλειστικά διακρατικά σχέδια στρατιωτικής και εμπορικής φύσεως της Τουρκίας και της Αλβανίας, όπως βεβαίωναν τα κοινά ανακοινωθέντα των ηγετών τους. Σχέδια τα οποία ευοδώθηκαν τελικά με τη συμφωνία την οποία συνυπέγραψαν αμφότεροι στην αρχή του τρέχοντος έτους.

Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι στις επισκέψεις που αντάλλασσαν μεταξύ τους οι ”ύαινες του ανθελληνισμού” εκατέρωθεν των συνόρων μας, το επιδόρπιο (μετά το κύριο πιάτο της στρατηγικής συνεργασίας τους που τροχοδρομεί στις ράγες του ”μουσουλμανικού τόξου”) θα ήταν πέρα απ’ τις διεκδικήσεις των Τσάμηδων από την Ελλάδα – και ο αφανισμός των Βορειοηπειρωτών αδελφών μας.

Ο αφανισμός της ελληνικής μειονότητας Αλβανίας, δηλαδή, με βάση ένα υποχθόνιο σχέδιο εξόντωσής της το οποίο είχαν εξυφάνει από καιρό ο Τούρκος Πρόεδρος με τον Αλβανό πρωθυπουργό με σκοπό τον εποικισμό βορειοηπειρωτικών χωριών και πόλεων από αλλόδοξους πρόσφυγες και μετανάστες προερχόμενους από την Τουρκία.

Επρόκειτο, συγκεκριμένα, για 30.000 Πακιστανούς και 3.000 Αφγανούς (που – σύμφωνα με το σχέδιο – θα έφταναν τελικά τους 70.000), οι οποίοι θα προωθούνταν σταδιακά από την Τουρκία στην Αλβανία με σκοπό να εγκατασταθούν μόνιμα στα εδάφη της ελληνικής Ομογένειας.

Κι αυτό σύμφωνα με τα τουρκοαλβανικά σχέδια προ της κατάκτησης του Αφγανιστάν απ’ τους Ταλιμπάν. Κατάκτησης η οποία αποτελεί θλιβερό προανάκρουσμα για ακόμα πιο σκληρές μέρες και νύχτες που περιμένουν τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες λόγω της μετανάστευσης νέων Αφγανών προσφύγων στον τόπο τους.

Προσφύγων που συμπεριλαμβάνονται στους 500.000 αντιφρονούντες οι οποίοι έχουν απεγκλωβιστεί και ψάχνουν ήδη να βρουν χώρα εγκατάστασης προστιθέμενοι στα 3,5 εκατομμύρια των ανέστιων Αφγανών που έψαχναν απεγνωσμένα, απ’ την αρχή της χρονιάς, σανίδα σωτηρίας στις χώρες της Δύσης.

Απάντηση στην αγωνία μερίδας νέων Αφγανών προσφύγων φαίνεται πως δίνει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα που δηλώνει έτοιμος να φιλοξενήσει στα εδάφη της ελληνικής μειονότητας τους Αφγανούς πρόσφυγες που θα του στείλει ”πεσκέσι” ο Ταγίπ Ερντογάν με στόχο να εξαφανίσει την ελληνική μειονότητα υπό το πνεύμα της… πολυπολιτισμικότητας της Αλβανίας .

Μιας πολυπολιτισμικότητας που ενθουσίασε τόσο τον δήμαρχο Τιράνων Εριόν Βελιάι (ο οποίος είχε τιμήσει τον περασμένο Ιούνιο με το ”κλειδί της πόλης” τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη), ώστε να βγει να μιλήσει για μόνιμη εγκατάσταση των αναμενόμενων προσφύγων σε εδάφη που κατοικούνται απ’ την ελληνική Μειονότητα.

Όλα αυτά, όπως προείπα, είναι μέσα στα σχέδια του ”σουλτάνου” Ταγίπ και του τουρκόφιλου Έντι που θέλουν να αλώσουν το βορειοηπειρωτικό φρούριο του Ελληνισμού στην Αλβανία, στο πλαίσιο του μεγαλοϊδεατισμού των Αλβανών και των μεγαλεπήβολων τουρκικών σχεδίων για άλωση των Βαλκανίων .

Ο ασκός του Αιόλου για δρομολόγηση γεγονότων με θέατρο εξελίξεων την Βόρεια Ήπειρο έχει ήδη ανοίξει. Και ο φόβος που υπάρχει είναι μήπως εκδηλωθούν αντίστοιχες κινήσεις κι από τα Σκόπια σε βάρος μας με στόχο τον αλυτρωτισμό τους.

Κινήσεις… ”επαναστατικές” απ’ τους τουρκόφρονες μειονοτικούς της Θράκης οι οποίοι είναι όργανα της Άγκυρας και ως τέτοια ζητούν επίμονα την αναγνώριση ”τουρκικής” μειονότητας στην Ελλάδα.

Στην περίπτωση της Αλβανίας, για να επανέλθω, η πρόθεση εγκατάστασης από τον Ράμα 3.000 αρχικά μέχρι 70.000 καταληκτικά προσφύγων στη Βόρεια Ήπειρο είναι βαρύτατος μοχλός πίεσης κατά του ομογενειακού Ελληνισμού και κατά της Ελλάδας.

Ήδη έχουν εγκατασταθεί εκεί, σε πρώτη φάση, 1300 περίπου Αφγανοί, ενώ – ενόψει των κατακλυσμιαίων γεγονότων στο Αφγανιστάν και μετά τον απεγκλωβισμό των κατοίκων απ’ το αεροδρόμιο της Καμπούλ – αναμένονται νέες αφίξεις στην Αλβανία μέσω Τουρκίας.

Τα δεδομένα αυτά πιστοποιούν, δυστυχώς, ότι ο νόμος της αλβανικής Βουλής το ’17 για την προστασία των δικαιωμάτων των εθνικών μειονοτήτων (προϋπόθεση της ΕΕ για την έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Αλβανίας) τηρείται τυπικά μόνο απ’ την κυβέρνηση Ράμα, αφού αυτή – πέραν των δολίων σχεδίων της για εποικισμό της Βορείου Ηπείρου – πέτυχε με τον νόμο αυτό να περιορίσει την αυτενέργεια της ελληνικής εθνικής μειονότητας και μαζί μ’ αυτήν τα εκπαιδευτικά, πολιτιστικά και περιουσιακά δικαιώματα των Ομογενών μας.

Αποτέλεσμα των ως άνω προβλημάτων, στα οποία ήρθε να προστεθεί ο εποικισμός των μειονοτικών εδαφών από Αφγανούς και Πακιστανούς πρόσφυγες και μετανάστες, είναι η κλιμάκωση της δημογραφικής αποψίλωσης, οι παρεμβάσεις της αλβανικής κυβέρνησης με σκοπό την αποδυνάμωση της εκπαιδευτικής, θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς των Βορειοηπειρωτών και η υφαρπαγή απ’ το αλβανικό κράτος των περιουσιών τους.

Όλα αυτά μαζί, με αφορμή το αφγανικό που πρόκειται να επιβαρύνει λόγω της μετανάστευσης το Βορειοηπειρωτικό και την Ελλάδα, επιβεβαιώνουν δυστυχώς την εκτίμηση της ομογενειακής εφημερίδας της Βορείου Ηπείρου ”Πρωινός Λόγος” ότι, εν πολλοίς, η ελληνική μειονότητα της Αλβανίας κινδυνεύει να πέσει θύμα… πολυπολιτισμικότητας και ότι ο Έντι Ράμα κοιτάζει μεν στην Ευρώπη, αλλά εφαρμόζει πιστά – σε πολιτικό επίπεδο – τα σχέδια του Τούρκου ”σουλτάνου” για τα Βαλκάνια, τα οποία έχουν πρώτο και μόνιμο στόχο την Ελλάδα.

*Κρινιώ Καλογερίδου (Βούλα Ηλιάδου, συγγραφέας)

Από: antinews.gr

Σχετικά άρθρα: