«Καλλιτέχνες» στην Αλβανία προσβάλλουν τα ιερά και όσια μας

«Καλλιτέχνες» στην Αλβανία προσβάλλουν τα ιερά και όσια μας

Είναι γνωστό πια πως το τι είναι το ηθικό και τί είναι ανήθικο δεν μπορούν να διαχωριστούν από πολλούς ανθρώπους.

Φυσικά το τί είναι ηθικό στην Αλβανία είναι γνωστό πως έχει να κάνει πάντα με το πόσο πληρώνεται.

Δύο αδέλφια, γνωστοί στο αλβανικό κοινό για τις «καλλιτεχνικές» τους επιτυχίες έγραψαν το τελευταίο βίντεο με το τραγούδι τους στο «Μουσείο Μεσαιωνικής Τέχνης» στην Κορυτσά. Πρόκειται στην πραγματικότητα με το Βυζαντινό Ορθόδοξο Μουσείο στην πόλη το οποίο έχει συγκεντρωμένες όλες τις εικόνες και τα ιερά κειμήλια και σκεύη των ελληνορθόδοξων της περιοχής μας, τα οποία αφαιρέθηκαν βίαια από τους ναούς και τα σπίτια των ελληνορθόδοξων της περιοχής μας.

Φαίνεται πως αντί τις αμοιβής είχαν πάρει άδεια να γράψουν το βίντεο από το τραγούδι τους σε ένα χώρο όπου υπάρχουν όλα τα ιερά και τα όσια όχι μόνο των ορθοδόξων της περιοχής μας αλλά και όλου του κόσμου.

Χόρευαν μπροστά στην Παναγία και το Χριστό και όλους τους Αγίους μας με την άδεια του Υπουργείου Πολιτισμού της Αλβανίας λες και βρίσκονταν σε κλαμπ. Σύμφωνα δε με την, ο Θεός να την κάνει, διευθύντρια το μουσείο είναι λαϊκό και δεν προσβάλλει κανέναν.

Σε όλο αυτό το προσβλητικό προς όλους μας γεγονός, προς όλους τους ηθικούς και πολιτισμένους ανθρώπους, αντέδρασε μόνο ένας δικηγόρος της Κορυτσάς, μουσουλμάνος, που μήνυσε το Υπουργείο και την Διεύθυνση του Μουσείου για την πιθανή καταστροφή των ανεκτίμητων αυτών έργων . Αφού δεν μπορούσε να κάνει άλλη μήνυση. Συγχαρητήρια κ. Εσμεράλντ Τζάφα και σ’ ευχαριστούμε.

Η Ιερά Μητρόπολη Κορυτσάς καθώς και η Ορθόδοξη Εκκλησία αντέδρασαν μέσα από άρθρα και δηλώσεις που αναφέρονται στην βεβήλωση των ιερών και των οσίων μας αλλά η γνώμη μας είναι πως θα έπρεπε ήδη να είχαν υποβάλλει μήνυση προς κάθε υπεύθυνο για την προσβολή και την ιεροσυλία αυτή.

Πολλές φορές του Υπουργείο Πολιτισμού και άλλοι φορείς έχουν προσβάλλει τα μνημεία μας που κρατούν παράνομα ως ιδιοκτησία του κράτους από την εποχή του Ε Χότζα και δεν επιστρέφονται στους νόμιμους κατόχους τους Ορθοδόξους της χώρας αυτής.

Είναι ντροπή. Αν δεν αντιδράσουμε όλοι μαζί είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

echedoros-a.gr