Κιλιτσντάρογλου: «Έναν τουρκο – ελληνικό πόλεμο είναι κάτι που δεν θέλουν τα δύο έθνη»

Κιλιτσντάρογλου: «Έναν τουρκο – ελληνικό πόλεμο είναι κάτι που δεν θέλουν τα δύο έθνη»

Ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος- CHP, της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου μίλησε για τις εξελίξεις στο Αιγαίο. «Τα νόμιμα δικαιώματα της Τουρκίας θα τα υπερασπιστούμε μέχρι το τέλος».

Κατά την σύγκληση της κεντρικής εκτελεστικής επιτροπής του CHP, ο Κιλιτσντάρογλου αναφέρθηκε στην κρίση της οικονομίας, και την κρίση στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της τριήμερης συνάντησης.

Σύμφωνα με τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων της Τουρκίας στο Αιγαίο, δήλωσε με έμφαση ότι δεν θα γίνουν δεκτές.

Ο Κιλιτσντάρογλου είπε τα εξής:

«Έναν τουρκο- ελληνικό πόλεμο είναι κάτι που δεν θέλουν τα δύο έθνη. Πρέπει να αναπτύξουμε πολιτικές που θα προάγουν την ειρήνη και τον πλούτο της περιοχής. Πρέπει να λύσουμε τα προβλήματά μας χρησιμοποιώντας τη διπλωματία.

Φυσικά ένα από τα θετικά της Τουρκίας είναι ότι δεν συγχωρεί τις παραβιάσεις του νόμου. Φυσικά, θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλος των δικαιωμάτων και των νόμιμων της Τουρκίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, καταδικάζουμε έντονα τις προκλητικές συμπεριφορές της Ελλάδας στο Καστελόριζο, στα παράλια της Τουρκίας. Το βρίσκουμε απαράδεκτο.

Άδεια τα ψυγεία στα νοικοκυριά

Ο Κιλιτσντάρογλου αναφέρθηκε κατόπιν στην οικονομία καθώς και στην πανδημία.

«Όταν οι γονείς πηγαίνουν το βράδυ στο σπίτι τους, ανοίγουν την πόρτα του ψυγείου και αντιμετωπίζουν τη φτώχεια με την αλήθεια των ψεμάτων και των ονείρων που λέγονται όλη τη μέρα».

«Η ανεργία έχει γίνει αφόρητη. Φαίνεται τώρα καλύτερα που δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν την πανδημία. Οι φτωχοί έχουν μείνει μόνοι τους με τη φτώχεια τους και τη μοναξιά της πανδημικής κρίσης», είπε μεταξύ των άλλων.

Πηγή: echedoros-a.gr 

Σχετικά άρθρα: