Κυκλώσαμε το Ζάππειο Μέγαρο, εμείς οι Βορειοηπειρώτες, για να το «πάρουμε»

Κυκλώσαμε το Ζάππειο Μέγαρο, εμείς οι Βορειοηπειρώτες, για να το «πάρουμε»

ΣΚΕΨΕΙΣ – ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ

Ομαλά ψες το βράδυ, η κουβέντα με τον καλό μας φίλο, Φώτη Χρήστου, επικεντρώθηκε στους Έλληνες ευεργέτες. Τους πήραμε έναν – έναν, με τη σειρά.

Αναφέραμε ονοματεπώνυμα και ευεργεσίες. Ασφαλώς όσες θυμόμασταν.

Από τους 16 οι 9 μας βγήκαν Ηπειρώτες. Και από τους 9 Ηπειρώτες, 6 Βορειοηπειρώτες. Κοίτα τι γίνεται…!!! Και καταλήξαμε στο συμπεράναμε:

– Εμείς, οι Βορειοηπειρώτες, από παλιά συμπαρασταθήκαμε στην ΠΑΤΡΙΔΑ μας με ευεργεσίες, με θυσίες…, ενώ οι Ελληνικές Κυβέρνηση, όλο υπόσχονται και τίποτε δεν κάνουνε. Για το 2022 άφησε στο συρτάρι το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό ζήτημα μας η σημερινή κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η πιο νωπή είδηση, χθεσινή: Η Ιταλία προχωρά στην αναγνώριση των αλβανικών συντάξεων. Οι Αλβανοί μετανάστες την επόμενη χρονιά δικαιώνονται…

Υστερόγραφο:

Για να συνοδέψουμε το κείμενο, ξεσκονίσαμε όλο το προσωπικό μας αρχείο κι επιλέξαμε μια φωτογραφία. Αυτή με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια της κοινότητάς μας πριν από μερικά χρόνια μπροστά στο Ζάππειο Μέγαρο.

Την αναρτούμε με τη λεζάντα: «Κυκλώσαμε το Ζάππειο Μέγαρο, για να το «πάρουμε». Γιατί δικό μας είναι. Όχι με άρματα, αλλά αρματωμένοι με παραδοσιακή ενδυμασία».

Γιώργος Μύτιλης