Μίκης Θεοδωράκης: Πρόταση για ονοματοδοσία δρόμου και προτομή στην Αθήνα

Μίκης Θεοδωράκης: Πρόταση για ονοματοδοσία δρόμου και προτομή στην Αθήνα

Ψήφισμα να τοποθετηθεί προτομή του αείμνηστου Μίκη Θεοδωράκη σε κεντρικό σημείο της Αθήνας θα κάνει ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, κατά την αυριανή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Παράλληλα, θα υπάρξει και εισήγηση να δοθεί το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη σε κεντρική οδό του Δήμου Αθηναίων.

Το ψήφισμα του Δήμου Αθηναίων θα δίνει και τη δυνατότητα στον Κώστα Μπακογιάννη και αντιπροσωπεία του δήμου να παρευρεθούν στην κηδεία του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη ο θάνατος του οποίου έχει προκαλέσει παγκόσμια συγκίνηση.

«Ο μεγάλος δημιουργός τροφοδότησε τον Ελληνισμό και όλον τον κόσμο με την ανυπέρβλητη πνευματική του παραγωγή. Το έργο του, το αυθεντικό ταλέντο του, αλλά και η ίδια του η ζωή αποτελούν για κάθε άνθρωπο ανεκτίμητα εφόδια. Στιγμάτισαν την ελληνική ιστορία και τού απέδωσαν δικαίως μία θέση στην αιωνιότητα. Αγωνιστής και ιδεολόγος, πνευματικός και λαϊκός, έφυγε αφήνοντας πίσω του μία τεράστια παρακαταθήκη. Ένα πολύτιμο δώρο ψυχής για τις επόμενες γενεές. Η μουσική του αλλά και οι ιδέες του, βαθιά ελληνικές, φώτισαν ολόκληρη την οικουμένη», αναφέρεται στο ψήφισμα που θα προταθεί.

newsit.gr

Σχετικά άρθρα: