ΜΕ ΓΥΡΟΛΟΓΟΥΣ ΤΖΑΜΠΑ Ο ΚΟΠΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

ΜΕ ΓΥΡΟΛΟΓΟΥΣ ΤΖΑΜΠΑ Ο ΚΟΠΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

(Τάζουν λαγούς με πετραχήλια)

Τελευταία παρακολουθούμε κάποια προσπάθεια που υποτίθεται γίνεται για το συνταξιοδοτικό.

Με πρόσφατη ενημέρωση από την κυρία Βιολέτα Ταμπάκου μάθαμε για τη συνάντηση που έγινε με κάποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ, συγγνώμη ΚΙΝΑΛ.

Όπως απάντησα και στην ανάρτηση, η κίνηση αυτή είναι λανθασμένη, με βρίσκει εντελώς αντίθετο. Το συνταξιοδοτικό, είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, που δεν λύνεται πλέον με πολιτική.

Πέρασαν πολλά χρόνια, και εμείς ακολουθούμε ακόμα τον παλιό δρόμο. Λειτουργούμε, τι κρίμα,  για προσωπική προβολή. Μας αρέσει η καριέρα. Η φωτογραφία με τους πολιτικούς.

Μου κάνει εντύπωση, ίσως να μην κάνω λάθος, ήταν παρών και ο Γιώργος Τζομακας στη συνάντηση, γνωστός για τις συμπάθειες του προς το Πασοκ. Το κόμμα αυτό, για 15 χρόνια και βάλε, μας έστελνε κάθε 6 μήνες στην Κακαβιά, για να πάρουμε σφραγίδα. Ο Υπουργός Εξωτερικών του, δήλωνε: «Όσοι μιλάνε για Βόρειο Ήπειρο, είναι πιθηκοειδή». Κλπ, κλπ…

Κάναμε μια ερευνά, με την εφημερίδα Ελληνισμός, στα πράχτηκα της Ελληνικής Βουλής, συγκεκριμένα σε αυτά της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και διαπιστώσαμε ότι για 12 συνεχόμενα χρόνια ασχολήθηκε με το παλαιστινιακό, με το βοσνιακό, με το θέμα του Κόσσοβου, με τη βροχή της Μποτσουάνα… αλλά ποτέ με κάποιο σοβαρό δικό μας θέμα, πχ, με τις υφαρπαγές της γης μας, με τις νοθείες σε εκλογικές αναμετρήσεις και πολλά άλλα ζωτικά προβλήματα του χώρου μας.

Λοιπόν, το να περιμένουμε λύση από αυτούς που τόσα χρόνια σε είχαν ταλαιπωρήσει, προφανώς πάει πολύ. Κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας.

Πρέπει, κάποια στιγμή, όλοι μας να καταλάβουμε, πως προεκλογικά όλα τα κόμματα κυρίως αυτά που κυβερνούν, τάζουν λαγούς με πετραχήλια. Όπως και όταν είναι σε αντιπολίτευση. Το να κάνουμε κινήσεις, προπάντων από κάποιους που είναι 30 χρόνια γυρολόγοι στα κόμματα, είναι τζάμπα κόπος! Δεν υπάρχει καμιά ελπίδα για επίλυση προβλήματος.

Κώστας ΖΑΦΕΙΡΗΣ

Σχετικά άρθρα: