Ντουμπάι: Το εμιράτο έκανε βροχή (!) με τη βοήθεια της τεχνολογίας drone

Ντουμπάι: Το εμιράτο έκανε βροχή (!) με τη βοήθεια της τεχνολογίας drone

Σε μια εποχή που μεγάλο μέρος της δυτικής Ευρώπης «πνίγηκε» πρόσφατα από άνευ προηγουμένου πλημμύρες που άφησαν νεκρούς και τραυματίες, το Ντουμπάι έκανε τη δική του βροχή για να πολεμήσει το καύσωνα και να αλλάξει τον καιρό.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προκάλεσε βροχή χρησιμοποιώντας drone που πετούν στα σύννεφα και απελευθερώνουν ηλεκτρικά φορτία ικανά να μειώσουν θερμοκρασίες έως και 50 βαθμούς Κελσίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΝΕΑ ΤΩΡΑ

Ένα από τα ξηρότερα και θερμότερα μέρη στη Γη, Το Ντουμπάι επενδύει σε νέες μεθόδους «χειραγώγησης καιρού» εδώ και χρόνια σε μια προσπάθεια αύξησης ανύπαρκτη βροχόπτωση.

Η “σπορά των σύννεφων”

; είναι μια μορφή αλλαγής καιρού που χρησιμοποιείται συνήθως στα ΗΑΕ, ένας τρόπος αλλαγής της ποσότητας ή του τύπου της βροχόπτωσης πέφτει από τα σύννεφα. Η συνήθης πρόθεση είναι η αύξηση των βροχοπτώσεων, αλλά και η καταστολή της ομίχλης στα αεροδρόμια όπουεπικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Σύμφωνα με τον Ανεξάρτητο, Αυτή η μέθοδος που χρησιμοποιείται στο Ντουμπάι βασίζεται τώρα στην τεχνολογία drone. Απελευθέρωση Drones ένα ηλεκτρικό φορτίο στα σύννεφα, που βοηθά τα σταγονίδια νερού να συγχωνευθούν και να «κολλήσουν» μεταξύ τους.

Αυτή η τεχνολογία προτιμάται από άλλες μορφές σποράς σύννεφων επειδή χρησιμοποιεί ηλεκτρικής ενέργειας για παραγωγή βροχής και όχι χημικών.

Προφανώς η μέθοδος λειτούργησε. Αυτό δείχνει τουλάχιστον ένα βίντεο που κυκλοφόρησε από Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΑΕ και δείχνει νεροποντές σε όλη τη χώρα και έντονες βροχοπτώσεις σε αυτοκινητόδρομους.

Αυτές οι εταιρείες των ΗΑΕ αποτελούν μέρος μιας συνεχιζόμενης αποστολής 15 εκατομμυρίων δολαρίων για τη δημιουργία βροχής στη χώρα, η οποία είναι μεταξύ των 10 ξηρότερες χώρες στον κόσμο με μέση βροχόπτωση μόλις 78 mm.

Η μέθοδος χρησιμοποιείται επίσης σε άλλες χώρες όπως οι ΗΠΑ, όπου βασίζεται, ωστόσο, σε μια ελαφρώς διαφορετική τεχνολογία, στην οποία τα αεροσκάφη προσθέτουν μικρές ποσότητες ιωδιούχου αργύρου στα σύννεφα.

Τα σωματίδια ωθούν τα σταγονίδια νερού να σχηματιστούν, αυξάνοντας έτσι το δυναμικό τις βροχοπτώσεις. Η έρευνα για τη σπορά νέφους χρονολογείται από τη δεκαετία του 1940 – ωστόσο, τα τελευταία χρόνια μόνο η τεχνολογία έχει αποδειχθεί αποτελεσματική.

newsbeezer.com

Γιώργος Μύτιλης