«Ο νοικοκύρης βγάζει το γάιδαρο από τη λάσπη»

«Ο νοικοκύρης βγάζει το γάιδαρο από τη λάσπη»

Στην τελική ευθεία

Ενώ ωρίμασε η σκέψη μας, για την μη ύπαρξη πολιτικής βούλησης, σχετικά με την επίλυση του ασφαλιστικού ζητήματός μας, βλέποντας και τις ενέργειες χωρίς κανένα αποτέλεσμα από όσους έχουν αναλάβει εργολαβικά να υπερασπιστούν τα δικά μας δίκαια, καταλήξαμε στη λύση της Δικαστικής Οδού.

Ακολούθησε η δεύτερη φάση – συσπείρωση της ομάδας – και η εύρεση του κατάλληλου δικηγορικού γραφείου. Αρχικά έγιναν προσωπικές επαφές και μετά, η συνεργασία συνεχίστηκε με τα μέσα ηλεκτρονικής επικοινωνίας, που αποδείχτηκαν σωτήρια στην περίοδο του αποκλεισμού λόγω COVID-19. Έτσι καταφέραμε να μεταφέρουμε την υπόθεση στη κοινότητα μας.

Από το σπινθήρα της ιδέας και μέχρι σήμερα πέρασε πολύς χρόνος, με εντατικοποιημένη δράση το τελευταίο 7μηνο. Χωρίς να μπούμε σε λεπτομέρειες, συναντήσαμε εμπόδια, γελοίες δικαιολογίες και ευτράπελα, που δεν είναι της παρούσας στιγμής να ασχοληθούμε.

Με στόχο να δώσουμε μια απάντηση στην καχυποψία που αιωρείται στη σκέψη πολλών, θέτουμε το ερώτημα: -Πόσα χρήματα χάθηκαν από τα οικογενειακά εισοδήματα εξαιτίας της εφαρμογής του νόμου 4387/2016; – Αξίζει να αδρανούμε, να συνεχίσουμε να χάνουμε και άλλα;

Εμείς, ως ομάδα, έχουμε χάσει άπειρο χρόνο και γιατί όχι και χρήμα, για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Δεν μετανιώνουμε όμως, γιατί η μόνη προσδοκία και ανταμοιβή μας είναι η Δικαίωση.

Η τελική ευθεία

Επικεντρωνόμαστε στο σήμερα. Ξεκινώντας από την προηγούμενη εβδομάδα συμπατριώτες μας που αισθάνονται αδικημένοι και δεν περιμένουν την τύχη τους να την πάρουν στα χέρια τους άλλοι, κατέθεσαν έγγραφα και χρήματα στο Δικηγορικό Γραφείο.

Η διαδικασία είναι απλή και την έχουμε εξηγήσει πολλές φορές. Δύο έγγραφα (Εξουσιοδότηση και Συμφωνητικό δίκης) με το γνήσιο της υπογραφής σε ΚΕΠ ή σε Αστυνομικό Τμήμα και πληρωμή 100 ευρώ στο λογαριασμό του Δικηγορικού Γραφείου.

Περιμένουμε την ανάλογη ανταπόκριση που δείξανε οι 25.000 επισκέψεις στην ιστοσελίδα της ομάδας.

Μέχρι τέλη Φλεβάρη, πρέπει να προσχωρήσουν για προσφυγή και άλλα άτομα που επιθυμούν να δικαιωθούν και να ωφεληθούν των αναδρομικών. Είναι λογικό, αυτοί που έχουν πληρώσει να μην περιμένουν πότε θα αποφασίσουν κάποιοι άλλοι.

Ο αριθμός των ατόμων στην πρώτη προσφυγή θα σημάνει πολλά. Από δω και πέρα, αυτός ο δρόμος δεν έχει πισωγύρισμα. Κανένας δεν μπορεί να του αλλάξει πορεία.

Η ζωή δεν δίνει άπειρες ευκαιρίες. Η σκέψη εκ του πονηρού «Άσε τους άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα» δεν οδηγεί πουθενά. Ο σοφός λαός λέει «Ο νοικοκύρης βγάζει το γάιδαρο από τη λάσπη». Όποιος το πιστεύει και το επιθυμεί, το πράττει.

ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΤΟ ΣτΕ ΘΙΓΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4387/2016

Σχετικά άρθρα: