«ΟΤΑΝ ΒΡΕΧΕΙ ΣΤΗ ΣΚΟΔΡΑ, ΦΕΥΓΟΥΝ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΤΗ ΔΡΟΠΟΛΗ»

«ΟΤΑΝ ΒΡΕΧΕΙ ΣΤΗ ΣΚΟΔΡΑ, ΦΕΥΓΟΥΝ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΤΗ ΔΡΟΠΟΛΗ»

Αν υποστείς τις καθημερινές διακοπές του ηλεκτρικού στη Δρόπολη, κυρίως τη νύχτα, όσο υπομονετικός κι αν είσαι, ανάβουν τα λαμπάκια σου, σπάνε τα νεύρα σου …! Γίνεσαι έξαλλος!

Μια ζωή αυτή η δουλειά. Σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Στο μονισμό και στη δημοκρατία.

Ο κόσμος σατιρίζει την κατάσταση – μπάχαλο με την έκφραση: «Όταν βρέχει στη Σκόδρα, φεύγουν τα φώτα στη Δρόπολη». Και σκάει στα γέλια από το κακό του…!

Αργυροκαστρίτης, που εργάζεται στη Δρόπολη, λέει στ’ αφεντικό του: «Η πόλη έχει ηλεκτρικό. Έχει ακόμα και το Λιαζαράτι, που δεν πληρώνει. Μόνο εσείς δεν έχετε κι ας καλοπληρώνετε…»

Εδώ, σε μας, ασκείται συγκεκριμένη πίεση, για να μπει λουκέτο στις λίγες βιοτεχνίες μας, που αντιστέκονται.

Αφέθηκε σκοπίμως ρημαδιό το ηλεκτρικό δίκτυο. Αυτό το λένε έμπρακτα τα χειροπιαστά στοιχεία: Η περιοχή ανεφοδιάζεται ακόμα και σήμερα με τα φθαρμένα καλώδια του πρώην συστήματος.

Σε πολλές ηλεκτρικές κολόνες οι σπασμένοι μονωτήρες αντικαταστούνται από κομμάτι πλαστικής σωλήνας…

Οι λογαριασμοί φτάνουν διογκωμένοι σε νομοταγείς καταναλωτές, που τους πληρώνουν χωρίς δεύτερη κουβέντα. Χωρίς καμιά απολύτως αντίρρηση…!!!

Οι εκλεκτοί του χώρου μας, αγναντεύουν από μακριά την άθλια κατάσταση. Μένουν απλοί παρατηρητές του ζητήματος… Δεν κουνάν πέτρα από τον τόπο.

Από το πρωί σήμερα εκφράζουν δημότες το παράπονό τους: «Σε περίοδο πανδημίας, με τόσους ασθενείς στον τόπο μας, τι κρίμα και αίσχος συνάμα. Να νυχτοξημερώνουν χωρίς ρεύμα. Και χαιρόμαστε τα πρωτοχρονιάτικα δέντρα, που τοποθετούμε δω και κει, χωρίς να σκεφτόμαστε θα ανάψουν τα λαμπάκια τους ή όχι;!».

Την Αλβανία χωρίς φώτα, βουτηγμένη το 2020 στο σκοτάδι, πώς μπορεί να τη δεχτεί η Ευρώπη στην οικογένειά της (;!)