Ο άνθρωπος και το οικοσύστημα

Ο άνθρωπος και το οικοσύστημα

Προκόπης ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά στην μακρόχρονη – αιώνια ζωή του ανθρώπου, διαπιστώνουμε πράγματα πολύ περίεργα, πολύ φανταστικά και το χειρότερο, αδιέξοδα:

Πριν από 70.000 χρόνια, ο άνθρωπος ήταν ένα ασήμαντο ζώο που κοιτούσε τη δουλεία του σε μια γωνία της Αφρικής. Στις χιλιετίες που ακολούθησαν, μεταμορφώθηκε σε κυρίαρχο όλου του πλανήτη, καθώς έγινε ο φόβος και ο τρόμος του οικοσυστήματος. Σήμερα βρίσκεται στο χείλος της μετατροπής του σε Θεό, έτοιμος να αποκτήσει θεϊκές ικανότητες στην δημιουργία, αλλά και στην καταστροφή.

Παρά τα εντυπωσιακά πράγματα που είναι ικανός να κάνει, ο άνθρωπος, παραμένει αβέβαιος για τους στόχους του, που φαίνεται να είναι πάντα δυσαρεστημένος.

Δημιούργησε και διαστημόπλοια, αλλά κανείς δεν ξέρει πού πηγαίνουμε. Είμαστε πιο ισχυροί από ποτέ άλλοτε, αλλά δεν έχουμε ιδέα τι να κάνουμε με αυτή τη δύναμη.

Το χειρότερο είναι που είμαστε πιο ανεύθυνοι από ποτέ και δεν δίνουμε λογαριασμό σε κανέναν. Έτσι σπέρνουμε τον όλεθρο στο οικοσύστημα γύρω μας, με στόχο κυρίως την άνεση και τη διασκέδαση μας – χωρίς ποτέ να είμαστε ικανοποιημένοι.

Άραγε; Υπάρχει τίποτα πιο επικίνδυνο από δυσαρεστημένους και ανεύθυνους «Θεούς», που δεν ξέρουν τι θέλουνε!!!

Όπως φαίνεται, η ζωή είναι ένας άσκοπος αγώνας και δεν μπορείς να ξεφύγεις. Το πιο περίεργο είναι που δεν ξέρουμε ποιος μας έφερε στη ζωή και φεύγουμε χωρίς να ξέρουμε γιατί ήρθαμε!!!

Σχετικά άρθρα: