Ο Έντι Ράμα απαντά σε σχόλιο για πρόσβαση των Σέρβων στα αλβανικά λιμάνια

Ο Έντι Ράμα απαντά σε σχόλιο για πρόσβαση των Σέρβων στα αλβανικά λιμάνια

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα λέει ότι η ιδέα των «Ανοιχτών Βαλκανίων» είναι το μέλλον και ότι η ένωση των Αλβανών γίνεται μόνο με τα μέσα του μέλλοντος και «όχι με τα παλιά πρότυπα».

 Έτσι απάντησε ο επικεφαλής της αλβανικής κυβέρνησης σε σχολιαστή στο επίσημο προφίλ του, ο οποίος είπε στον Ράμα ότι δεν συμφωνεί μόνο σε ένα σημείο, στην ιδέα των «Ανοιχτών Βαλκανίων».

«Κύριε Πρωθυπουργέ, συμφωνώ με όλες τις πολιτικές σας εκτός από μία (Όχι Ανοιχτά Βαλκάνια). Οι Αλβανοί χρειάζονται ενότητα, επομένως δεν θέλουμε τους Σέρβους ούτε στη θάλασσα ούτε στην επικράτειά μας», έγραψε ο σχολιαστής.

Ο Ράμα απάντησε λέγοντας ότι όλοι όσοι γυρίζουν το ρολόι πίσω εξαπατούν τον εαυτό τους.

«Η ώρα της ιστορίας προχωρά μπροστά και όποιος τραβάει πίσω τους δείκτες του ρολογιού απλά λέει ψέματα στον εαυτό του. Τα «Ανοιχτά Βαλκάνια» είναι το μέλλον και η ενοποίηση των Αλβανών γίνεται με τα εργαλεία του μέλλοντος, όχι με τα πρότυπα του παρελθόντος.

Όσο για τη θάλασσα, πρέπει να είμαστε πολύ ήρεμοι, γιατί τη θάλασσα που μας έδωσε ο Θεός δεν μπορεί να την πάρει κανείς, αλλά πρέπει επίσης να είμαστε συνετοί για να δημιουργήσουμε περισσότερη οικονομία και ευημερία από τη θάλασσα», απάντησε ο Έντι Ράμα.

Gazeta Dita

echedoros-a.gr

Σχετικά άρθρα: