Ο Ζάεφ επισκέπτεται την «μειονότητά» του στην Αλβανία, εν καιρώ πανδημίας!

Ο Ζάεφ επισκέπτεται την «μειονότητά» του στην Αλβανία, εν καιρώ πανδημίας!

(Έλληνας Πρωθυπουργός δεν έχει επισκεφτεί την Εθνική Ελληνική Μειονότητα εδώ και χρόνια!)

Ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων ο κ. Ζάεφ, σήμερα, εν καιρώ πανδημίας,  επισκέφτηκε την περιοχή της Κορυτσάς και συγκεκριμένα αυτή των Πρεσπών, στην περιοχή όπου κατοικεί η «σλαβομακεδονική μειονότητα», ώστε  να δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για τους συμπατριώτες του, για την εκπαίδευση τους και τα γενικότερα προβλήματα τους.

Μαζί του και η Υπουργός Παιδείας της Αλβανίας κα Εβίς Κούση η οποία έδωσε αναφορά για την εκπαίδευση της μειονότητας στο σκοπιανό Πρωθυπουργό.

Συγχαρητήρια στο κ Ζαεφ που δείχνει το ενδιαφέρον του για τους «συμπατριώτες» του στις δύσκολες αυτές εποχές. 

β

Ο κ Ζαεφ και ο Ράμα δεν έκλεισαν καμία στιγμή τα σύνορα για τους συμπατριώτες τους.

 Τι να πούμε και εμείς οι Έλληνες της Κορυτσάς που έχουμε να δούμε κάποιον επίσημο στην περιοχή εδώ και 7 χρόνια. Γιατί και ο Κοτζιάς όταν ήρθε, πριν 3 χρόνια, υπέγραψε την επόμενη προδοσία και έφυγε χωρίς να δει και να καταλάβει τίποτα ή έφυγε κρυφά γιατί ήξερε τι έκανε.  

Τι να πει γενικά η Εθνική Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία που κάποιος επίσημος έχει να επισκεφτεί την περιοχή τους, να δει τι κάνουν, να δει τα σχολεία τους, να δει το απλό κόσμο,  εδώ και δεκαετίες.

Φυσικά για Πρωθυπουργό εξ Ελλάδος για να μας δει, ούτε λόγος, έχουν άλλες «δουλειές». Βλέπουν μόνο μια ομάδα από μας για τις εκλογές, δίνουν τις ανάλογες ψευδείς υποσχέσεις, τα υποκριτικά τους χαμόγελα,  για να πάρουν ψήφους και άντε στο καλό.

Εδώ μας έχουν κλείσει τα σύνορα και μας εγκατέλειψαν στην τύχη μας θα ενδιαφερθούν για τα άλλα;

Αυτοί εύχονται κάθε μέρα να μην υπήρχαμε, σιγά να μην μας επισκεφτούν και να ενδιαφερθούν για τα προβλήματα μας.

Όπως όμως είπε ο Κωνσταντίνος Σκενδέρης, ο βουλευτής Κορυτσάς στην Ελληνική Βουλή το 1916, στην τελευταία παράγραφο του βιβλίου του για το Βορειοηπειρωτικό Αγώνα «Η Ελλάς δε εκτός του δικαιώματος τούτου, μεγάλην υποχρέωσιν προς τους Βορειηπειρώτας και την πατρίδα των έχει, διότι ούτοι την ελευθερίαν δια των ιδίων χειρών των αποκτήσαντες ως ανωτέρω είπομεν, τα όπλα κατέθεσαν κατόπιν υποσχέσεως αυτής ότι εξισφαλίσθη η ελευθερία των.

Εκ της υποχρεώσεως ταύτης ουδέποτε απαλλάσσεται η Ελλάς». 

Ο λόγος του ισχύει για πάντα. Οι ανιστόρητοι πολιτικοί της Ελλάδος είναι καλό ν’ ανοίξουν και κανένα βιβλίο.

Φυσικά ένας λαός που ξεχνάει την ιστορία του αυτοκαταστρέφεται αλλά αυτό δεν τους ενδιαφέρει. 

Για να μην ξεχάσουμε,  η προδοσία που πονάει περισσότερο είναι αυτή που προέρχεται από τον άνθρωπο που έχει το ίδιο αίμα με εσένα, ιδιαίτερα όταν αυτή γίνεται σε δύσκολες εποχές και είναι τόσο φανερή και τόσο αδιάλλακτη. 

Πηγή: Πελασγός Κορυτσάς

Σχετικά άρθρα: