Ο Ιντρίζι των Τουρκοτσάμηδων: Από τη Νίσσα μέχρι την Πρέβεζα…

Ο Ιντρίζι των Τουρκοτσάμηδων: Από τη Νίσσα μέχρι την Πρέβεζα…

Χθες με αφορμή την 13η επέτειο της ανακήρυξης με απόφαση του ΟΗΕ και των φορέων του της Ανεξαρτησίας του Κοσσόβου που επήλθε μετά τη σύρραξη του 1999 του ΝΑΤΟ, ο Πρόεδρος του Κόμματος των Τουρκοτσάμηδων «Για Δικαιοσύνη, Ενότητα και Ένταξη» (PDIU), Σπετίμ Ιντρίζι, επανήλθε άλλη μια φορά σε ρητορική εδαφικών διεκδικήσεων προς την Ελλάδα.

Μετά την εκλογική επικράτηση στο Κόσσοβο του Κινήματος της Αυτοδιάθεσης (VV), το οποίο σημειωτέον διαθέτει Παράρτημα στην Αλβανία και το οποίο είχε συμπράξει με το PDIU κατά τη διοργάνωση διαδήλωσης με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Νίκο Δένδια στα Τίρανα, δυνάμεις που αποβλέπουν σε καινούργιες κινητοποιήσεις των Αλβανικών περιοχών στη Βαλκανική, παρουσιάζονται δραστήριες τις τελευταίες μέρες.

Στο φάσμα αυτό μετέχει ιδιαίτερα προβεβλημένος και ο κ. Ιντρίζι, ο οποίος με σαφή εθνικιστική πλατφόρμα και ανθελληνική προπαγάνδα, ο οποίος θέλει επωφεληθεί ενόψει και των εκλογών του Απριλίου.

Στη χθεσινή του δήλωση εξ άλλου παρουσιάζεται σαφώς εθνοκεντρικός και καλεί σε ένωση όλων των αλβανικών περιοχών, κατ αντιδιαστολή με τις διαδικασίες για ευρωπαϊκή ένταξη και ολοκλήρωση που προϋποθέτουν σεβασμό στα υφιστάμενα σύνορα και σχέσεις καλής γειτονίας και περιφερειακή ασφάλεια.

Εκφράζει μάλιστα την ευχή ώστε η Εθνική σημαία των Αλβανών να σκεπάσει τις ενωμένες περιοχές απ’ τη Νίσσα (ΝΙΣ) στη Νότια Σερβία έως την Πρέβεζα στην Ελλάδα!!! Μπορεί να μοιάζει γραφικός αλλά ωστόσο προκαλεί τοξικές συνέπειες στην κοινή γνώμη στην Αλβανία και υπόλοιπους αλβανόφωνους πληθυσμούς που μπροστά στα αδιέξοδα της κατάστασης, τις δυσκολίες που προκαλεί η Πανδημία, γίνονται πιο ευάλωτοι σε πλατφόρμες εθνικιστικού παροξυσμού.

tachydromos.org

Σχετικά άρθρα: