Ο Ράμα στην Αθήνα: Γιατί οι Αλβανοί μου ανέθεσαν τρίτη θητεία

Ο Ράμα στην Αθήνα: Γιατί οι Αλβανοί μου ανέθεσαν τρίτη θητεία

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, προσκεκλημένος στο «Συμπόσιο της Σύμης» που διοργάνωσε και ηγήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδα, Γιώργος Παπανδρέου, εξήγησε γιατί οι Αλβανοί του ανέθεσαν τρίτη θητεία.

«Κερδίσαμε την τρίτη θητεία και πιστεύω ότι πάνω από όλα πετύχαμε γιατί όλη την ώρα αγωνιζόμαστε να μην γίνουμε ποτέ κόμμα που ταυτίζεται με την κυβέρνηση, αλλά για να παραμείνουμε στα μάτια των ανθρώπων, το κόμμα που ταυτίζεται με την αλλαγή. Για να το κάνουμε αυτό αγωνιζόμαστε συνεχώς για να αλλάξουμε το κόμμα μας και να φέρουμε ανθρώπους από διαφορετικά κοινωνικά στρώματα. Ο άλλος (λόγος) έχει να κάνει με αυτό που κάναμε και προφανώς για τους ανθρώπους, είναι σαφές ότι αυτός είναι ο δρόμος για την πρόοδο και το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί. Υπάρχουν πολλά πράγματα που είναι καλύτερα από ό, τι ήταν, αλλά υπάρχουν και άλλα πράγματα που πρέπει να γίνουν καλύτερα.

8

Ο Έντι Ράμα επέκρινε την απομόνωση που έχει κάνει η ΕΕ στα Βαλκάνια, κατά την έναρξη της περιφερειακής συνεργασίας.

« Χρειαζόμαστε περιφερειακή συνεργασία για κοινές λύσεις για να αυξήσουμε την ικανότητα της αγοράς μας. Ελπίζω ότι αυτό θα γίνει το φυσικό ταξίδι της περιοχής να έχει περισσότερες συνέργειες σε στρατηγικούς τομείς όπως η ενέργεια. Χρειαζόμαστε μια κοινή ενεργειακή πολιτική. Αυτό είναι δυνατό», είπε.

Όπως αναφέρουν τα αλβανικά δημοσιεύματα ο πρωθυπουργός  Έντι Ράμα ενέτεινε την κριτική των ηγετών της ΕΕ.

«Οι χώρες μας είναι όμηροι εθνικισμών της ΕΕ. Μιλώ για τους ηγέτες ορισμένων μεγάλων χωρών, που είναι όμηροι των εθνικισμών. Η Βουλγαρία είναι παράπλευρη ζημιά. Το έμαθε από τους μεγάλους. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε με τις προσδοκίες. Υπάρχει επίσης ένα αστείο που κυκλοφορεί.

10

Ο αισιόδοξος Ευρωπαίος λέει ότι η Τουρκία θα ενταχθεί στην ΕΕ όταν η Αλβανία θα έχει την προεδρία της. 

Ο απαισιόδοξος Ευρωπαίος λέει ότι η Αλβανία θα ενταχθεί στην ΕΕ όταν η Τουρκία θα έχει την προεδρία της.

 Η ΕΕ έχει ένα τρελό διπλό πρότυπο. Ωστόσο, θα είμαστε οι τελευταίοι που θα εγκαταλείψουμε την ΕΕ. 

Ενώ η ΕΕ επέβαλε καθεστώς απελευθέρωσης βίζα  σε 100 εκατομμύρια ανθρώπους, το Κοσσυφοπέδιο έχει κολλήσει με ανθρώπους που δεν μπορούν να μετακινηθούν.

7

Top Channel

echedoros-a.gr

Σχετικά άρθρα: