Ο Rama παρουσίασε το Συμβούλιο Διαπίστευσης για τη Διασφάλιση Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση

Ο Rama παρουσίασε το Συμβούλιο Διαπίστευσης για τη Διασφάλιση Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Edi Rama παρουσίασε την Παρασκευή, το Συμβούλιο Διαπίστευσης του Οργανισμού Διασφάλισης Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση, εκφράζοντας την ελπίδα ότι αυτή η εκπαίδευση στην Αλβανία θα φτάσει σε άλλο επίπεδο.

Ο πρωθυπουργός Rama ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στο πρώτο συμβούλιο διαπίστευσης, ξεκινώντας από τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου, Arjan Gjonçaj, ο οποίος σύμφωνα με τον ίδιο, «έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο από την αρχή του χρόνου, στη σύνταξη μιας φιλόδοξης μεταρρύθμισης στην ανώτερη εκπαίδευση.

Ο Rama είπε ότι “το νέο διοικητικό συμβούλιο αποτελείται από έναν αρμονικό αριθμό Αλβανών και ξένων εμπειρογνωμόνων του υψηλότερου επιπέδου που διαπρέπουν στην ακαδημαϊκή τους σταδιοδρομία σε διαφορετικές χώρες του κόσμου. Η μεγαλύτερη πρόκληση για εμάς ως κυβέρνηση είναι πώς μπορούμε να τα καταφέρουμε να δώσουμε σε κορίτσια και αγόρια που τελειώνουν το λύκειο με εξαιρετικά αποτελέσματα, μια εναλλακτική επιλογή από τη φυγή στο εξωτερικό “, είπε ο Rama.

«Ερχόμαστε από μια πολύ απότομη διαδρομή. Πριν από μερικά χρόνια έπρεπε να αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση όπου το δίκτυο των πανεπιστημίων μας ήταν ένα χαλαρό δίκτυο, ανάλογα με όλες τις πολιτικές ορέξεις, αλλά εκτός προτύπων και η διαδικασία διαπίστευσης ήταν εντελώς υποκειμενική, αντιεπαγγελματική και πολιτική. Ως αποτέλεσμα, βρήκαμε δεκάδες πανεπιστήμια εντελώς έξω από τις συνθήκες να θεωρούνται αξιόπιστα κέντρα γνώσης και αναγκαστήκαμε να τα κλείσουμε», είπε ο Rama.

Αλλά, ο Πρωθυπουργός ζήτησε να μην δημιουργηθεί η ιδέα ότι η μεγάλη αντίθεση μεταξύ της κατάστασης του 2012 και της σημερινής κατάστασης, ότι «εμείς ως κυβέρνηση θεωρούμε έναν λόγο για να είμαστε ευτυχισμένοι ή ικανοποιημένοι».

Είπε ότι “η υπερηφάνεια για αυτό που κάναμε δεν είναι παρηγοριά για να μην δούμε τη δύσκολη κατάσταση που πρέπει να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία”.

ibna

Σχετικά άρθρα: