Ο Rama συνομίλησε με φοιτητές που σπουδάζουν στο εξωτερικό, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Έτοιμος για την Αλβανία»

Ο Rama συνομίλησε με φοιτητές που σπουδάζουν στο εξωτερικό, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Έτοιμος για την Αλβανία»

Την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Edi Rama πραγματοποίησε τη δέκατη έκτη διαδικτυακή συνεδρίαση με άλλη μια ομάδα αιτούντων της πρωτοβουλίας «Έτοιμος για την Αλβανία». Μια πρωτοβουλία της Αλβανική Κυβέρνησης, ώστε να επανακάμψουν στη χώρα, Αλβανοί πολίτες που ζουν, σπουδάζουν ή εργάζονται στο εξωτερικό.

Αυτός ο κύκλος διαδικτυακών συνεδριών ανά πεδία, επιτρέπει τη γνωριμία με τα ενδιαφερόμενα μέρη και την εξερεύνηση των δυνατοτήτων και των μορφών συνεργασίας.

Ένα μεγάλο ποσοστό των υποψηφίων σπουδάζουν σε διάφορες χώρες όπως η Ιταλία, η Αγγλία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Τουρκία, αλλά έχουν εκδηλώσει την προθυμία τους οι περισσότεροι από αυτούς να συνεργαστούν σε διάφορους τομείς μέσω της εργασίας τους.

Σε αυτή τη συνεδρίαση, όπως και στις άλλες, έχουν εκφράσει την ετοιμότητά τους να συνεργαστούν με τους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου και τη Βόρεια Μακεδονία. Οι κύριοι τομείς στους οποίους οι αιτούντες του “Ready for Albania” είναι έτοιμοι να επενδύσουν στη χώρα είναι η τεχνολογία, οι επιχειρήσεις, η δικαιοσύνη, αλλά σε αυτή τη συνεδρίαση υπήρχαν επίσης υποψήφιοι που ενδιαφέρονται για την ιστορία και την αρχαιολογία. Εν τω μεταξύ, οι αιτήσεις συνεχίζονται να κατατίθενται στο   mail: gatipershqiperine@kryeministria.al 

ibna

Γιώργος Μύτιλης