ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΥΠΑΘΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΟΙΝΙΚΑΙΩΝ

ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΥΠΑΘΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΟΙΝΙΚΑΙΩΝ

Σάρκα και οστά παίρνει το Κέντρο Στήριξης Ευπαθών Κοινωνικά Ομάδων και Απροστάτευτων Ατόμων στο Δήμο Φοινικαίων.

Σχεδόν ολοκληρώνονται όλες οι εργασίες στο κτίριο που επιλέχτηκε ως κεντρικό στο χωριό Φοινίκης και το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με την αποκατάσταση κτηρίων σε Κουλουρίτσα και Θεολόγο για τη δημιουργία υποδομής φιλοξενίας αυτών των ομάδων και ατόμων.

Η επένδυση στη Φοινίκη πραγματοποιείται με κονδύλια από το Ιταλικό Πρόγραμμα IADSA στο ύψος 26.000.000 λεκ όπου στο παλαιό κτήριο του δημοτικού σχολείου, δίπλα στον Αϊ Θανάση διαμορφώθηκαν κατάλληλοι χώροι για την έκτακτη φιλοξενία ευπαθών ατόμων, χώροι νοσηλείας και έκτακτης εξυπηρέτησης, καθώς περιφράχτηκε ο περίγυρος για την ασφάλεια των φιλοξενούμενων.

1α

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου έχει έτοιμο το σχέδιο λειτουργίας του Κέντρου, το οποίο θα τεθεί άμεσα σε εφαρμογή στελεχώνοντας το με κατάλληλο προσωπικό και την απαραίτητη υποδομή για την κανονική του λειτουργία στο εξής.

Είναι το πρώτο κέντρο τέτοιου είδους που ανεγείρεται στο χώρο μας και θα αποτελέσει μια ζεστή γωνιά για όσους χρειάζονται τη μέριμνα και την προστασία των κοινωνικών θεσμών προπαντός αυτές τις δύσκολες στιγμές που σαρώνει η μοναξιά, η απομόνωση και τα πολλά κοινωνικά προβλήματα.

3α

Σχετικά άρθρα: