ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΑΔΟΣ :«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει την πολιτική Τσίπρα»

ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΑΔΟΣ :«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει την πολιτική Τσίπρα»

 Δυστυχώς, η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει την πολιτική Τσίπρα, Κοτζιά, σχετικά με την «συμφωνία των Πρεσπών». Έστειλε εσπευσμένα στα Σκόπια τον υπουργό εξωτερικών κ.Δένδια να πείσει τους Σκοπιανούς να την εφαρμόσουν πιστά αναγνωρίζοντας,  εμμέσως πλην σαφώς, ότι οι σκοπιανοί δεν ενδιαφέρονται πλέον να την εφαρμόσουν, την στιγμή που πήραν όνομα, γλώσσα και εθνότητα.

Η Κυβέρνηση από την μία χαρακτηρίζει την συμφωνία «επιζήμια για την Ελλάδα» και από την άλλη παρακαλεί τους Σκοπιανούς να την εφαρμόσουν πιστά. Αυτοεξευτελίζεται ως κυβέρνηση αλλά δυστυχώς εξευτελίζει διεθνώς και τους Έλληνες.  Φοβάται τους ξένους προστάτες της και δεν τολμά να  παραδεχθεί ότι η «συμφωνία των Πρεσπών ακυρώνεται και νομικά και πολιτικά, φθάνει να το θέλει. Η σθεναρή στάση της Βουλγαρίας, που μπλόκαρε την είσοδο των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση,   θα πρέπει να της γίνει μάθημα. 

1 (1)

Τρία χρόνια από την υπογραφή της «συμφωνίας των Πρεσπών» και ο πιο δύσπιστος Έλληνας αρχίζει να καταλαβαίνει το μέγεθος της προδοσίας  που διαπράχθηκε μέσω αυτής. Μέσω του «Βόρεια Μακεδονία», για τους Σκοπιανούς, εμείς οι Μακεδόνες Έλληνες κατοικούμε πλέον στην «Νότια» Μακεδονία και  μετατρεπόμαστε σε Έλληνες της «νότιας» Μακεδονίας, ενώ αυτοί, με κρατική οντότητα πλέον, ισχυροποιούνται ως «Μακεδονικό» έθνος με «Μακεδονική» Γλώσσα που πρέπει να ενώσει το «βόρειο» με το «νότιο» τμήμα του.

Για να μας πείσουν, ότι είναι καλή η «συμφωνία των Πρεσπών» μας έλεγαν, και μερικοί το παπαγαλίζουν ακόμα, ότι έλυσαν ένα χρόνιο πρόβλημα στην εξωτερική πολιτική της Ελλάδος. Βλέπουμε όμως ότι δεν λύθηκε τίποτα. Αντιθέτως ο Μακεδονισμός των Σκοπιανών παραμένει αμετάβλητος, όπως έδειξαν τα πρόσφατα αθλητικά γεγονότα, και υπάρχει ακόμα η ανάγκη ο Έλληνας υπουργός των εξωτερικών να τους επισκέπτεται και να τους παρακαλεί να την εφαρμόσουν εις βάρος μας , αυτοεξευτελιζόμενος διεθνώς !!!

Κατέρρευσε επίσης και το δήθεν επιχείρημα ότι εάν υποχωρήσουμε στις Πρέσπες θα κυριαρχήσουμε στα Βαλκάνια. Αντιθέτως, ενώ εμείς τους παραχωρήσαμε τα πάντα, βλέπουμε την περιθωριοποίηση της Ελλάδος και την αναβαθμισμένη παρουσία των Τούρκων με μακροχρόνιες αμυντικές συμφωνίες με τους Αλβανούς, πριν λίγους μήνες,   και τους σκοπιανούς πολύ πρόσφατα.

Δυστυχώς οι πολιτικές ηγεσίες στην Ελλάδα δεν έχουν αντιληφθεί ότι όσο και να τους βραβεύουν τα  Αμερικανικά και Γερμανικά κέντρα εξουσίας, ο προδότης παραμένει πάντα προδότης και κάποια στιγμή θα λογοδοτήσει όταν θα παύσει να εξυπηρετεί    τα συμφέροντα του  προστάτη του. 

Ελπίζουμε αυτό το θέατρο της επίσκεψης του κ.Δένδια στα Σκόπια και η επικείμενη επίσκεψη του Σκοπιανού προέδρου στην Ελλάδα τον Οκτώβριο να μην συνοδευτεί από μπαράζ δημοσιευμάτων, αδρά χρηματοδοτούμενων δημοσιογράφων και καναλιών, υπέρ της ψήφισης στην Βουλή των τριών εφαρμοστικών μνημονίων της «συμφωνίας των Πρεσπών».

Περιμένουμε την αποτίμηση της τριετίας για την «συμφωνία των Πρεσπών» από το πρωθυπουργό στην ΔΕΘ 2021 και την αντίδραση κάποιου από τους «πατριώτες» βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

                             Ο Πρόεδρος                                                                    Ο Γραμματέας         

                    Δημήτριος Γιουματζίδης                                                 Γεώργιος Τσαμπούρης

echedoros-a.gr

Σχετικά άρθρα: