Πούτιν: Αναγκαία η επιχείρηση στην Ουκρανία, δεν μας άκουσε η Δύση

Πούτιν: Αναγκαία η επιχείρηση στην Ουκρανία, δεν μας άκουσε η Δύση

«Η Δύση προετοιμαζόταν για εισβολή στα εδάφη μας. Το ΝΑΤΟ δημιουργούσε απειλές στα σύνορά μας, γιατί είχαν άλλα σχέδια», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος, δικαιολογώντας την επιχείρηση στην Ουκρανία. «Ήταν η μοναδική σωστή απόφαση που μπορούσαμε να λάβουμε». 

Πολεμάτε για την ασφάλεια της Ρωσίας, τόνισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο μήνυμά του στη μεγάλη παρέλαση για την επέτειο της νίκης κατά της ναζιστικής Γερμανίας. 

«Καθήκον μας είναι να διατηρήσουμε τη μνήμη αυτών που νίκησαν τον ναζισμό», υπογράμμισε. 

Αναφερόμενος στις εξελίξεις με την Ουκρανία, τόνισε ότι «η Δύση προετοιμαζόταν για εισβολή στα εδάφη μας. Το ΝΑΤΟ δημιουργούσε απειλές στα σύνορά μας. Η Δύση δεν ήθελε να ακούσει τη Ρωσία, είχαν άλλα σχέδια». 

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος, η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση ήταν ένα αναγκαίο και έγκαιρο μέτρο, ήταν η μοναδική σωστή απόφαση που μπορούσαμε να λάβουμε».  

Αναφερόμενος στο πεδίο των μαχών, τόνισε ότι οι εθελοντές στο Ντονμπάς και τα ρωσικά στρατεύματα πολεμούν για τα πατρογονικά εδάφη τους. «Εχθροί προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν τρομοκράτες εναντίον της Ρωσίας».  

Ο Ρώσος πρόεδρος υποσχέθηκε βοήθεια στις οικογένειες των νεκρών και τραυματισμένων Ρώσων στρατιωτών στα πολεμικά μέτωπα.  

«Τα σχέδιά μας υλοποιούνται»

Μετά την παρέλαση, στο γραφείο του στο Κρεμλίνο, μπροστά στις κάμερες και στο πλαίσιο συνάντησης με τον Αρτόμ Ζόγκα, πατέρα Ρώσου διοικητή τάγματος που σκοτώθηκε στις επιχειρήσεις του Ντονμπάς, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε πως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» της Μόσχας στην Ουκρανία θα έχει αποτέλεσμα.

«Όλα τα σχέδια υλοποιούνται. Θα υπάρξει αποτέλεσμα – δεν υπάρχει αμφιβολία», φέρεται να δήλωσε. 

euro2day.gr

Σχετικά άρθρα: