«Προεκλογική» η συνάντηση του Έντι Ράμα στην Αθήνα με τους Αλβανούς μετανάστες

«Προεκλογική» η συνάντηση του Έντι Ράμα στην Αθήνα με τους Αλβανούς μετανάστες

Αντέδρασε η Αλβανική Κοινότητα στην Ελλάδα, μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Έντι Ράμα στην Αθήνα.

 Η εκπροσώπηση της κοινότητας, ενός οργανισμού με πολύ υψηλό ποσοστό συλλόγων από όλη την Ελλάδα, αλλά και ένας μεγάλος αριθμός ακτιβιστών που δεν είναι μέλη των ενώσεων, πιστεύουν ότι η αλβανική κυβέρνηση έχει ηθική υποχρέωση να εξηγήσει γιατί δεν  τους ενημέρωσε ότι θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της κοινότητας των μεταναστών με τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας στην Αθήνα.

Όπως είπαν, ενημερώθηκαν πολλές φορές ότι δεν θα υπάρξει συνάντηση με την κοινότητα, εκτός από μια στενή δραστηριότητα με το παράρτημα του αλβανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Αθήνα.

Διευκρίνιση για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Έντι Ράμα στην Αθήνα.

Η αλβανική κοινότητα της Ελλάδας διευκρινίζει τα εξής:

Αξιότιμοι συμπατριώτες, ακτιβιστές, μέλη  των συλλόγων που προσχώρησαν στην «Αλβανική Κοινότητα στην Ελλάδα» (πρώην FSHSHG).

Το Διοικητικό Συμβούλιο παρακολούθησε με μεγάλη προσοχή την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Αλβανίας στην Ελλάδα, την πρώτη σχεδόν 8 χρόνια διακυβέρνησης! Στο πλαίσιο του φόρουμ “Economist”, έγιναν σημαντικά βήματα, τόσο για την ένταξη της πατρίδας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, όσο και για τη διατήρηση της ισορροπίας στις διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών, οι οποίες για εμάς είναι οι δύο χώρες μας.

Εν τω μεταξύ, ενδιαφερόμασταν συνεχώς για μια συνάντηση, ακόμη σύντομη, με εκπροσώπους της κοινότητας των μεταναστών.

Γνωρίζοντας πολύ καλά ότι ο χρόνος ήταν περιορισμένος, αλλά και υπεύθυνος για την επικίνδυνη κατάσταση από το covid-19, θα ήμασταν ικανοποιημένοι με πολύ λίγους εκπροσώπους και θα διασφαλίζαμε την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας.

ΑΛΛΑ, αλλά, η Αλβανική κοινότητα στην Ελλάδα ΠΟΤΕ δεν είχε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό! 

Σε επικοινωνία με την Πρεσβεία, έγινε σαφές σε μας ότι δεν υπήρχε τέτοια συνάντηση στην ατζέντα του πρωθυπουργού.

Η συνάντηση έγινε στην πραγματικότητα με τους συντονιστές της εκλογικής εκστρατείας του Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Αθήνα και  σε όλη την Ελλάδα, και με το προσωπικό της εταιρείας «Top Lines», η οποία παραδοσιακά εκτελεί δωρεάν μεταφορά των αριστερών ψηφοφόρων στην Αλβανία, όποτε γίνονται εκλογές. 

Προφανώς η συνάντηση ήταν για την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας.

Όχι, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα δεν έδωσε στους μετανάστες συμπατριώτες καμία ευκαιρία να μιλήσουν! 

Τέλος, για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης που γίνεται στην πλάτη μας, σας καλούμε να ενημερώσετε τους Αλβανούς και την επανειλημμένη χρήση (εκμετάλλευση) εξ  ονόματος της συνεισφοράς μας, από το αλβανικό κράτος.

 Ειλικρινώς,

 η Προεδρία της «Αλβανικής Κοινότητας στην Ελλάδα» – πρώην FSHSHG.

Πηγή: echedoros-a.gr

Σχετικά άρθρα: